Poti face baie fierbinte daca esti insarcinata?

Sigur ai auzit ca multi medici dau interdictie la bai fierbinti facute in perioada sarcinii. Asa sa fie insa? Nu poti face baie fierbine daca esti insarcinata? Afla raspunsul si explicatia mai jos.

Expertii recomanda ca femeile insarcinate sa isi limiteze timpul petrecut in cada cu apa fierbinte sau in sauna la 10 sau mai putine minute, mai ales in primele saptamani de sarcina.

De ce nu poti face baie fierbinte daca esti insarcinata?

Riscul, in cazul femeilor insarcinate, este ca le poate creste temperatura corpului excesiv, lucru care poate fi periculos pentru un fat in dezvoltare.

Studiile facute au aratat ca riscul ca fatul sa se dezvolte cu defecte de tub neural creste in randul femeilor ce au avut o temperatura mai crescuta a corpului inainte de 7 saptamani de sarcina.
Astfel, din pricina temperaturii ridicate, fatul se poate dezvolta cu probleme de sanatate la nivelul capului sau coloanei vertebrale.

Alte studii au aratat ca temperatura ridicata dintr-o baie fierbinte creste riscul de a suferi o pierdere de sarcina. Rezultatele nu au fost perfect concludente, insa pentru mai multa siguranta e indicat sa te tii la distanta de baile fierbinti.

Totodata, e mai probabil sa ametesti sau chiar sa lesini daca esti insarcinata si faci o baie atat de fierbinte.

Pentru a reduce riscurile ce pot aparea, e necesar sa nu lasi corpul sa ajunga la 38,5 grade, lucru care se intampla in maxim 10 minute din momentul in care te-ai bagat in baia fierbinte sau in sauna.

Sursa: babycenter.com

Imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire