Povestea fetei care s-a hrănit mai bine de 10 ani doar cu croissante, în urma unui incident din copilărie

O fată în vârstă de 13 ani a supraviețuit cu o dietă bazată strict pe croissante timp de mai bine de un deceniu.

Ciarra Franco, orașul Canterbury, în comitatul Kent, Marea Britanie, a căpătat o fobie de alimente noi, după ce, în copilărie, a trecut printr-un episod traumatizant când era să se sufoce cu o bucată de mâncare, notează Daily Star.

Mama fetei,  Angela s-a chinuit ani la rând să-și convingă fiica să consume alimente cât mai variate.

Ciarra a refuzat să mănânce mâncarea primită la școală, acceptând să la prânz doar un pachet cu cornuri. Acasă, seara, fata mai mânca doar paste fierte simple, fără alte garnituri sau sosuri.

Cum arată un copil care nu a mâncat niciodată zahăr

Alimentația fetei s-a diversificat abia după ce părinții au dus-o la un hipnoterapeut specializat în tratarea copiilor cu tulburări alimentare.

Ciarra a putut încerca o varietate de alimente noi, cum ar fi mâncarea chinezească la pachet și chiar fructe precum ananasul.

Angela a spus:

De când avea doi ani, singurele lucruri pe care le-a mâncat în mod constant erau croissante la prânz. Și paste simple pentru cină. Încerca ocazional cereale simple, precum fulgii de porumb și chipsuri sărate, dar a mâncat un croissant în fiecare zi la prânz de când îmi amintesc.

Întotdeauna am știut că nu era doar pretențioasă la mâncare, dar a fost destul de supărător pentru ea când mergeam la restaurant pentru că trebuia să luăm la pachet ceva pentru ea.

Mama fetei a apelat la ajutorul terapeutului după ce a văzut un articol într-un ziar local despre un caz similar care s-a rezolvat prin hipnoză.

După doar șase săptămâni cu el, ascultând muzică de relaxare înainte de masă, și exprimându-și temerile legate de mâncare, Ciarra se poate bucura de o alimentație diversificată.

Angela a adăugat:

A încercat atât de multe alimente noi de când face hipnoterapie și, deși mai are încă un drum lung de parcurs, lucrurile s-au schimbat simțitor. Unele preparatele ei preferate de acum includ pui thailandez, cartofi prăjiți cu condimente și chiar ananas. Ea încă încearcă lucruri noi în fiecare zi, este o realizare uimitoare!

Foto – Profimedia


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri