Cum arata un copil care nu a mancat niciodata zahar

Te-ai intrebat vreodata cum arata un copil care nu a mancat niciodata zahar, ce impact are o astfel de dieta asupra organismului unui copil in crestere dar si ce parere au nutritionistii despre eliminarea zaharului?

O mare parte dintre discutiile care au loc intre mamici, sunt despre diversificare, alimentatie, ce si cum ii dam lui bebe sa manance ca sa creasca mare si sanatos.

Shan Cooper, o mamica din Australia, ca noi toate mamicile, isi doreste sa faca tot ce ii sta in putere ca fiica ei sa creasca mare si sanatoasa.

Pentru Shan, asta inseamna si alegerea unei diete neobisnuite pentru fiica ei, Grace. Si pentru ca acum micuta Grace a trecut pragul de 1 anisor, Shan a decis sa vorbeasca despre dieta pe care a ales-o pentru fiica ei si despre beneficiile majore pentru sanatate pe care le-a observat.

Beneficiile dietei Paleo

In special, Shan este de parere ca aceasta dieta a ajutat-o pe Grace sa fie mai sanatoasa decat ceilalti copilasi de varsta ei, avand in vedere ca pana la varsta de un an si o luna, Grace nu a racit decat o singura data, desi a fost in colectivitate si a fost expusa la virusuri de toate genurile.

Citeste si:
3 greșeli când începi diversificarea
Alimentul minune pentru somnul copilului
Gustări anti-mofturi pentru copii
Chiar Shan a avut multe probleme cu alergiile alimentare inainte a a-si schimba dieta iar acum se simte mult mai sanatoasa si nici nu s-a mai confruntat cu probleme legate de alimentatie.

Shan si fiica sa Grace urmeaza cu strictete dieta paleo care se bazeaza pe alimente precum carne, legume, fructe si oua. Din aceasta dieta lipsesc cu desavarsire cerealele, lactatele, zaharul si orice alt aliment procesat.

Dieta care intareste sistemul imunitar

Aceasta dieta bogata in nutrienti este responsabila pentru sistemul imunitar puternic al lui Grace, este de parere mama sa, care adauga faptul ca fiicei sale ii place la nebunie sa manance ce ii pregateste.

O masa obisnuita pregatita pentru Grace poate consta in carne de pui facuta pe gratar sau in ulei de cocos, cartofi dulci si broccoli.

Copilul care nu a mancat niciodata zahar

Desi pana acum Grace nu a mancat deloc zahar, Shan este constienta de faptul ca in scurt timp, fiica sa va fi expusa la gustari care contin zahar si ca atunci cand se va ivi ocazia Grace va manca tort, fursecuri, briose si alte dulciuri.

Trees are my favourite 👼🏼💪🏻 #jerf #realfoodbaby #babyg

A post shared by My Food Religion (@myfoodreligion) on

Citeste si:
Alimente care stimulează inteligența copilului
Alimentația bebelușului – primele gusturi
Primele meniuri pentru bebeluș

Ce spune nutritionistii despre dieta Paleo

Shan stie ca cel mai probabil atunci cand Grace va descoperi gustul dulciurilor cu zahra va manca in exces insa este convinsa ca dupa aceea Garce se va simtit rau si astfel va invata singura sa manance cu moderatie in alte ocazii.

Desi tot ce povesteste Shan suna bine, sunt nutritionisti care atrag atentia ca aceasta dieta nu este cea mai buna alegere pentru toti copiii. Fara cereale si legume, este greu pentru un copil sa aiba dieta echilibrata de care are nevoie.

In plus, eliminarea laptelui din dieta poate cauza probleme. Shan a declarat ca isi alapteaza fiica de doua ori pe zi si ca atunci cand Grace va mai creste e posibil sa ii introduca si lactatele in dieta.

Daca ai ramas in pana de idei si nu stii ce sa ii mai gatesti bebelusului tau, ti-am pregatit aici o sumedenie de retete pentru bebelusi

Same same but different 👧🏼👱🏻‍♀️🎄 #babyg #merrychristmas

A post shared by My Food Religion (@myfoodreligion) on

Sursa: urbo.com
Foto: Instagram.com; 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie