Preconceptie – 10 vitamine si minerale de care ai nevoie pentru a ramane insarcinata

Daca planuiesti sa ramai insarcinata, este important ca organismul tau sa beneficieze de anumite vitamine si minerale.

Iata care sunt suplimentele care te ajuta sa ramai insarcinata si care iti pregatesc corpul pentru a da nastere unui copil sanatos.

Acid folic

Acidul folic sau vitamina B9 (folat) este o vitamina de care ai nevoie si in perioada de preconceptie, nu doar in sarcina.

Medicii le recomanda femeilor care isi doresc copii, sa ia un supliment de 0,4 mg de acid folic in fiecare zi dupa oprirea contraceptie, precum si in primele 12 saptamani de sarcina, tocmai pentru a preveni spina bifida la nou-nascuti, un defect congenital ce consta in dezvoltarea incompleta a tubului neural sau a oaselor ce il acopera.

Acidul folic se in legumele verzi (broccoli, mazare, spanac, sparanghel, salata), in citrice, suc de rosii si banane. Acidul folic poate fi obtinut si din suplimente.

Omega 3

Acizii grasi omega 3 contribuie la dezvoltarea creierului si la functionarea optima a sistemului nervos central. In perioada preconceptiei, este recomandat sa incluzi in dieta ta alimente bogate in acizi grasi esentiali omega 3.

Ii gasesti in ulei de peste, nuci, seminte de in, ulei de masline, peste (recomandat este somonul, deoarece are un nivel scazut de mercur) si soia.

Coenzima Q10  s-a dovedit a fi un bun stimulent al fertilitatii. Prezenta substantei in organism asigura functionalitatea celulelor.

Calciu

Inainte de a planifica o sarcina, medicii spun ca este bine sa iei suplimente pe baza de calciu sau cel putin sa consumi alimente bogate in acest mineral.

Se gaseste in citrice, lactate, sardine, migdale, fasole, avocado si broccoli.

Magneziu

Magneziul ajuta la construirea si repararea tesuturilor corpului – este important pentru sanatatea copilului tau, deoarece construieste oase si dinti puternici si regleaza nivelul de insulina din sange.

In plus, acesta relaxeaza muschii, in timp ce calciul stimuleaza muschii sa se contracte. Consuma spanac, stridii, germeni de grau, migdale, telina, broccoli, castraveti si vinete.

Vitamina B6

Vitamina B6 este una dintre cele mai importante vitamine pentru organismul uman. Regleaza nivelul de hormoni si intareste sistemul imunitar. Se gasesc in mod natural in alimente de origine animala si vegetala. Ia aceasta vitamina pentru a preveni simptomele neplacute ale sarcinii din primul trimestru.

Vitamina B12 este la fel de importanta precum acidul folic in perioada de preconceptie. Gasesti vitamina B12 in carne, peste, iaurt degresat, scoici, ficat de vitel, lapte de vaca (2% grasime).

 

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate