Premierul Florin Cîțu: „Copilul netestat pentru COVID-19 rămâne în online”

Premierul Florin Cîțu a explicat care va fi modul de testare pentru COVID-19 a elevilor și a profesorilor, pe baza noilor restricții care vor intra în vigoare în zonele unde incidența va depăși 6 la mie.

Cîțu a spus că elevii netestați vor rămâne să facă școală online. În plus, autoritățile urmează să propună un proiect prin care testarea să fie obligatorie pe banii celor care nu vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

„Mă interesează ca personalul care lucrează în aceste şcoli să fie vaccinat sau cel puţin testat în perioada următoare. Una este testarea pentru elevi şi alta e pentru personalul didactic. Dacă nu e nimeni infectat se vor face teste şi apoi se va vedea care e situaţia în şcoala respectivă.

Într-o localitate în care ai incidenţa aşa mare probabilitatea e mare să fie cineva infectat, dar noi oferim şi această posibilitate, dacă totuşi există această variantă în care să nu fie în şcoală persoane infectate, să meargă şcoala mai departe. Vom lua pe fiecare clasă în parte şi apoi se va evalua pe şcoală.' a spus Florin Cîţu, la TVR 1.

Citește și: Câți elevi s-au vaccinat anti-COVID-19 de la începutul anului școlar

Potrivit premierului, după hotărârea CNSU vor veni ordinele Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, pentru a se stabili de câte ori trebuie testaţi elevii.

 „Noi încercăm să oferim toate variantele de testare ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală poate s-o facă în altă parte unde are încredere să-l testeze. Copilul netestat rămâne în online', a adăugat Cîţu.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri