Prenumele copilului, alege-l pe cel potrivit

Presiunea de a alege un nume pentru viitorul nascut este mare, pe de o parte, pentru ca „taram” dupa noi un prenume toata viata, iar pe de alta parte, pentru ca numele isi pune amprenta asupra personalitatii si devenirii ulterioare a copilului.

Cei care stiu cate ceva despre numerologie stiu ca si numele, la fel ca si data nasterii, poate fi transpus intr-o matrice simpla care descrie personalitatea, motivatiile, talentele si limitele copilului, la fel ca si compatibilitatea cu alte persoane.

Numele primit la nastere ii imprima bebelusului un anumit mod de a fi si o anumita linie directoare, pe care o va urma de-a lungul vietii.

Cum alegi
Alegerea numelui se petrece, in majoritatea cazurilor (71%), in timpul sarcinii, doar 24% dintre parintii in devenire aleg un nume inainte de conceperea bebelusului si un procent mic, de 5%, se decid cum se va numi copilul dupa ce il vad adus pe lume.

S-a demonstrat ca cei mici isi recunosc prenumele de pe la 4-5 luni, cand incep sa faca diferenta intre numele lor si al altora, chiar daca se afla intr-un mediu cu zgomot.
Cand va fi strigat pe nume, un bebelus va intoarce capul in directia din care a fost strigat.

Prejudecati
Un nume frumos, cu rezonanta si elegant influenteaza modul in care purtatorul lui este privit. Frumusetea fizica a cuiva care poarta un prenume frumos este mai repede apreciata decat in cazul celor care, cu toate ca au trasaturi frumoase, poarta un prenume mai putin apreciat.

S-a mai demonstrat ca cei care au un prenume relativ comun – simplu, scurt, usor de memorat – au mai mult succes in plan social, au mai multi prieteni si sufera mai putin de singuratate decat cei cu prenume rare si neobisnuite. Asta pentru ca, spun psihologii, prenumele comune ne dau un sentiment de familiar. 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii