Primele lui jucarii

Cel mai usor se duc banii atunci cand cumperi cadouri pentru copiii mici. Costa foarte mult si, din pacate, nu sunt folositoare decat pentru foarte putin timp.

Ca urmare, va trebui sa fim foarte atenti pe ce aruncam banii. Daca nu suntem parintii micutului, ci rude sau prieteni de familie, cel mai bine e sa intrebam parintii ce le-ar fi de folos pentru cel mic. Fie ca e vorba de scutece, de costumase, lapte praf, cereale, biberoane sau jucarii – mai intai verificam daca sunt necesare, ca nu cumva sa aducem dubluri sau lucruri inutile.

Nu vom uita niciodata ca la un copil de peste un an nu intram in casa fara o jucarie. Pentru ei, hainutele, oricat de frumoase si de scumpe, nu reprezinta mare lucru. Pentru oricare dintre jucarii vom citi cu atentie ambalajul si instructiunile – sa fie mentionat ca sunt pentru varsta respectiva. Nu luam jucarie pentru o varsta mai mare considerand ca se joaca cu ea la anul, pentru ca un copil nu stie sa amane placerea de a se juca.

Cumparaturile pentru copii, indiferent de varsta, produc cea mai mare placere adultilor. Este „delirul acela de bucurie pe care il simtim, precum niste copii mari, in magazinul plin de jucarii, alegand din rafturile pline una sau mai multe dintre minunile expuse. Ne aducem aminte de vremea cand eram copii si stateam lipiti cu nasul de vitrina magazinului, repartizand in gand, pe listele diversilor Mosi si iepurasi, ceea ce ne doream de acolo. Acum suntem mari si putem lua din banii nostri jucarii. Numai ca nu trebuie uitat ca nu le luam pentru noi. Asa ca, dragi parinti, nu cumparati ce va place voua, ci ceea ce are nevoie copilul acum.

Cred ca toti suntem de acord ca, in ceea ce priveste cadoul pentru un copil mic, exista alegeri bune si alegeri intelepte. Hainute, ghetute, paturici, orice alte consumabile de care are nevoie copilul – sunt pe primul loc. Daca e cu adevarat nevoie de ele, caci stocuri de obiecte inutile chiar nu e cazul sa facem. Si, bineinteles, daca ne ajunge bugetul. Daca nu ajunge, nu trebuie sa ne sfiim sa comunicam clar rudelor, prietenilor cam ce ar trebui sa aduca iepurasul anul acesta.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltare