Primul an cu Tudor (luna a noua)

Suntem mereu in miscare
Somnul este probabil ceva relativ plicticos pentru el – doarme mai putin si in reprize mai scurte decat luna trecuta.

Iar in patut, in primele momente dupa ce se dezmeticeste, se agata de bara, se concentreaza si incearca sa faca unul-doi pasi – uneori, isi elibereaza manuta, alteori se tine de bara.

Dupa ce cade, inevitabil, in fundulet, repeta actiunea. In afara patului, este la faza de mers de-a busilea prin casa in viteza a patra si, putin sustinut, merge si vertical.

I-am cumparat un cos pentru jucarii – de fapt, el e destinat rufelor murdare, dar sacul de panza mi s-a parut potrivit. Il rastorn pe jos, ii scot o jucarioara, dar el se duce pana in fundul sacului, pe modelul auto-servire.

Inspirata de sfaturile expertilor Pampers, pe care le-ati citit intr-un numar trecut, i-am cumparat o minge de marimea capului lui, pe care i-o imping pe podea si pe care deocamdata o loveste cum se nimereste, iar daca o tine cu mainile, in momentul urmator o si gusta. De altfel, cam toate obiectele sunt bune de bagat in gura, mai putin inelele gingivale.

Isi coordoneaza mult mai bine miscarile. Are niste jucarii mai mici pe care le poate cuprinde cu mainile si strange si elibereaza degetele, fiind foarte atent la miscare si la efectele ei. Ieri s-a jucat cu un camion care are piese tip logo si i-am infipt eu o piesa, pe care, dupa o atenta observatie, s-a dus si a smuls-o din loc.

A incercat sa faca acelasi lucru cu o piesa ceva mai mare, dar era mai greu de scos si s-a lasat pagubas. Bine, cea mai mare bucurie a lui este sa rastoarne absolut toate piesele din camion si sa il intoarca, pentru a-i roade rotile. Soferul a fost deja declarat disparut in misiune – stim ca nu l-a inghitit, dar l-a ascuns bine undeva.

Pe afara, daca mergem, stam mult mai putin in carucior. Avem si o masinuta pe care am primit-o si pe care domnul sta si cerceteaza imprejurimile. In rest, cand mergem la prieteni care au curte, il las in piciorusele goale, prin iarba. Initial, nu i-a placut senzatia, pe urma nu-l mai opream din excursii. Este foarte atras de flori, se duce la orice planta pe care, dupa ce o admira, o gusta.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Povestea lor