Problemele cuplului cu copil

Suntem deseori atat de parinti, incat uitam ca suntem sot si sotie, barbat si femeie. Vi s-a intamplat?

Sa recunoastem ca viata de zi cu zi, asa cum este ea – cu multa munca la serviciu, treburi casnice, cresterea copiilor – poate uza si pe cel mai iubitor cuplu. Dar cel mai greu este dupa ce vine bebe acasa de la maternitate, cand la toate cele se mai adauga si noptile nedormite.

Este nevoie de un efort supraomenesc sa rezisti ca individ, daramite ca un cuplu plin de dragoste, armonie si intelegere… La un moment dat, incetezi sa mai lupti.

Incepi sa vezi numai partile negative din relatia ta, in locul multimii de lucruri care au facut ca tu si perechea ta sa va indragostiti, sa va doriti, sa va casatoriti si mai apoi sa-l aveti si pe bebe. Asta mi s-a intamplat si mie si sotului meu.

Nu inseamna ca nu ne mai iubeam. Numai ca devenise foarte greu, aproape imposibil, pentru noi sa ne mai aratam dragostea la sfarsitul unei zile de munca (am lucrat aproape imediat dupa nasterea copilului), dupa alaptari, biberoane, baite, facut mancare, spalat tone de rufe, facut curat iar si iar (sa nu stea copilul in praf), nopti de plimbat cu bebe prin casa si cantat colinde in septembrie, dansat dansuri razboinice cu el in brate, ca sa nu mai urle…

Sa ne mai sarutam era deja un accident. Discutiile noastre erau mai mult tactice: cum sa facem sa fie cald biberonul de la ora 2 noaptea (nu aveam incalzitoarele de biberoane care se gasesc acum), cine ia scutecele, cate cutii de lapte mai avem, ce fel de anticolici mai sunt pe piata etc.

Lucrurile simple care ne apropiau inainte ca sot si sotie – taclalele dupa masa de seara, un sarut degeaba, numai asa, pentru ca treceam unul pe langa altul, dragostea fara ochii pe ceas sau urechea ciulita la camera cealalta – parca erau scene dintr-un film vechi.

Acum nu mai vedeam decat ca vine acasa si nu ia copilul in brate, ca iar intarzie, ca doarme in sufragerie, ca sa nu-l mai deranjeze plansul copilului, ca doar are maine serviciu, ca nu ma mai saruta, ca imi da citate de cresterea copiilor de la diverse colege de serviciu, iar el – ca sunt grasa, mereu miros a altceva decat a parfum, ca imi sta parul ca la nebuni, ca mereu e baia plina de rufe si mancarea nu e gata la timp, ca sunt mereu nervoasa si ridic vocea din orice. Clar: nu ne mai iubim, si atunci de ce sa mai stam impreuna, nu?!

„Sotia mea este prea grasa
Iata motivul pe care l-a invocat un sot care ne-a scris si care nu prea mai e tentat sa faca dragoste cu sotia sa, care a nascut cu aproape un an in urma. Tensiunea in cuplu crescand, a spus sotiei adevaratul motiv: esti prea grasa, ca sa ma mai faci sa te doresc. „Imi pare rau ca am ranit-o, dar nu mai e femeia cu care m-am casatorit.

Nimic nu e mai dureros decat sa auzi ceva de genul acesta din gura propriului sot. Nu mai poti drege situatia decat cu multa, multa dragoste. Este trist ca problema in casnicie poate fi greutatea nevestei. Oare s-au gandit cei care spun asta sotiei ca femeile se ingrasa uneori pentru ca sunt nefericite, stresate, obosite?

De multe ori, mancarea este un substitut pentru dragoste. Nu poti neaparat minti despre cum arata sotia, dar poti gasi alte lucruri atragatoare la ea, pe care le poti scoate in evidenta.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii