Raport: Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală din cauza pandemiei

Un nou raport al organizaţiei caritabile „Salvaţi copiii” arată că, din cauza pandemiei, zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la şcoală.

Potrivit raportului, pentru prima dată în istoria omenirii, o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt educaţia.

Astfel, din cauza măsurilor adoptate pe fondul pandemiei de coronavirus, până la 9,7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor şi există riscul ca aceştia să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală, din motive socio-economice.

Citește și: Doi copii de la o grădiniță din Iași, infectați cu noul coronavirus

„Aproximativ 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată la şcoală iar acest aspect ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvernele ţărilor lumii. Trebuie investit urgent în educaţie pentru a contracara abandonul şcolar”, a declarat Inger Ashing, directorul general al „Salvaţi copiii”, potrivit Mediafax.

Cei mai afectați sunt copiii din medii defavorizate, fără acces la educaţie şi lipsiţi de orice fel de material didactic.

Niger, Mali, Ciad, Liberia, Afganistan, Guinea, Mauritania, Yemen, Nigeria, Pakistan, Senegal şi Coasta de Fildeş se numără printre țările unde tinerii sunt cel mai expuşi riscului de a rămâne în urmă.

sursa foto – 123rf.com

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri