Rebeca, fetița de 5 ani diagnosticată cu boala Wilson, a murit

Rebeca, fetița în vârstă de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson, care a suferit un transplant de ficat la începutul lunii mai, a încetat din viață miercuri, 18 mai.

Copilul a ajuns la spital la sfârșitul lunii aprilie, fiind suspectă de hepatită acută din cauze necunoscute. După investigații amănunțite, medicii au stabilit că fetița suferă de boala Wilson, o afecțiune congenitală ce se manifestă prin acumularea în exces a cuprului în corp.

Pe 2 mai, Rebeca a fost supusă unui transplant de ficat, donatorul fiind un tânăr de 17 ani. La momentul respectiv, medicii anunțau că operația a decurs fără probleme.

Intervenția chirurgicală a decurs în condiții bune, condiții tehnice bune. După cum știți s-a făcut un split, gramajul lobului stâng care a fost recoltat a fost de 300 de g, ceea ce ajunge perfect acestui copil care are 15 kg. Urmează să vedem dacă organismul fetiței acceptă acest ficat pentru că există și situația în care poate să fie o non-funcție primară sau o altă complicație.  Să sperăm că nu va fi vorba despre așa ceva – a spus doctorul Vlad Brașoveanu, șef Secția Chirurgie Spitalul Clinic Fundeni, potrivit Antena 3.

Citește și: Fetița de 5 ani cu hepatită „misterioasă' nu răspunde tratamentului. Copila are nevoie de un transplant hepatic

Pe 16 mai, starea fetei s-a agravat, iar copilul a avut nevoie de măsuri susținute de terapie intensivă.

În cursul zilei de luni (n.r. – 16 mai), medicii au reintervenit chirurgical, după ce s-au identificat complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate.  În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă – au transmis reprezentanții unității medicale pe pagina de Facebook.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri