Remedii naturale care ajută la digestie

Ai o digestie dificilă, te balonezi din orice, ești constipată? Nu dispera și nici nu da iama în dulăpiorul cu medicamente. Câteva remedii naturale sunt foarte eficiente și te ajută la digestie. Uite cum:

 

 

După masă, bea un pahar cu apă cât mai fierbinte – asta te ajută la digestie.

Bea, înainte și după masă, câte un sfert de pahar cu apă în care ai diluat o linguriță de oțet de mere – acesta stimulează secreția de sucuri gastrice și mărește peristaltismul tubului digestiv.

Înainte de masă, bea o jumătate de pahar de zeamă de varză și mai ia câte o închițitură de zeamă de câte ori simți nevoia, de-a lungul zilei.

Bătrânii spun că zerul de lapte te ajută la digestie. El omoară bacteriile periculoase și dezvoltă în schimb microbii saprofiți, cate ajută la digestie. În plus, zerul de lapte accelerează funcțiile ficatului și stimulează producția de fiere, ceea ce are ca urmare o mai bună purgație.

Bea o infuzie din frunze de busuioc – 20 de frunze lăsate la infuzat timp de 10 minute în 250 ml apă fiartă – te ajută la digestie. Uite ce mai poți să vindeci cu busuioc.

Dacă ai o digestie lenesă, câteva semințe de cardamon, pisate și luate înainte de masă, digestie1te ajută să rezolvi problema.

Pune în mâncărurile tale frunze de dafin – ajută la digestie. Poți face și o cură-tratament, timp de o lună de zile, în care să mesteci bine 3 frunze de dafin pe zi – una dimineața, alta la prânz și ultima seara. Nu vei mai avea probleme de digestie.

Mărarul uscat sau semințele de mărar folosite sub formă de infuzie (1,5 g la un 500 ml de apă) te ajută să scapi de problemele de digestie, fiind un excelent tonic pentru aparatul digestiv și facilitând buna lui funcționare.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin