Remedii naturale care te scapă de infecția urinară

Infecția urinară ne supără pe fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață. Cele mai multe dintre femei se confruntă cu infecții urinare recurente, de fapt, spun medicii. Uite câteva remedii naturale, simple și eficiente, care te scapă de infecția urinară.

 

Bicarbonatul de sodiu

Poate fi de folos pentru a trata infecția urinară ușoară. Rețeta este simplă – bea multă apă, în care adaugi bicarbonat de sodiu – proporția este de o jumătate de linguriță de bicarbonat la 300 ml de apă. Dacă bei acest amestec pentru 2-3 zile, el te va ajuta să reglezi pH-ul și să elimini una dintre cauzele care declanșează infecția urinară, favorizând înmulțirea bacteriilor, și anume, acidiatatea din stomac.

Mai poți face și băi de șezut în apă cu bicarbonat de sodiu, pentru a diminua usturimea provocată de infecție urinară – se pune o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu la 5 litri de apă.

Scorțișoară și miere

Pune 2 linguri de scorțișoară pudră și o linguriță de miere într-un pahar cu apă plată pe care ai încălzit-o în prealabil (până la 45 de grade, doar, altfel, mirea își pierde proprietățile antiseptice) și bea. Amestecul distruge germenii din vezica urinară, vinovați pentru infecția urinară.

Tinctură de leurdă

O cură cu tinctură de leurdă – o linguriță de 4 ori pe zi, timp de o lună – te scapă de infecția urinară. La nevoie, tratamentul poate fi urmat timp de 2 luni, dar cu 12 zile de pauză între reprize. Rezultate foarte bune se obțin și prin aplicații externe cu fruze de leurdă, zdrobite și puse ca atare pe zona vezicii urinare. Acestea trebuie ținute însă cel puțin 4 ore pe zi, pentru a-și putea face efectul și a te scăpa de infecția urinară.

 

foto Shutterstock

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin