Remedii naturiste in sarcina

Cum stai cu sanatatea? „Destul de bine nu e un raspuns suficient acum, cand exista atatea remedii si terapii naturiste la indemana.


Ce pot sa iau cand sunt insarcinata?

Exista multe remedii si terapii complementare, care, in timpul sarcinii, nu pun in pericol sanatatea ta si a copilului.

Ghimbir
Ideal pentru starile de ameteala si greata, atat sub forma de tablete si ceai, cat si sub forma de radacina (poti tine in gura o bucata mica de radacina de ghimbir, pana cand dispar starile neplacute).
Produse homeopate
Constituie remedii pentru orice problema care poate aparea in aceasta perioada, de la constipatie pana la greata de dimineata, specifica sarcinii. Nu au efecte secundare.

Ceaiuri de plante
Acestea pot influenta alaptatul. Pentru o crestere a lactatiei, incearca: menta, luminita-noptii (Oenothera biennis), maces salbatic sau ghimbir. Pentru a reduce lactatia, se recomanda tataneasa (Symphytum officinale), limba-mielului (Borrago officinale), salvie.

Aromoterapie sau anestezie epidurala?
Cercetarile in domeniu arata ca femeile insarcinate care au urmat un tratament pe baza de uleiuri volatile au apelat in numar mai mic la anestezia epidurala. Iti recomandam rasina de brad pentru dureri, ulei de trandafir pentru anxietate si menta pentru starile de greata si ameteala.

De evitat in timpul sarcinii
Uleiurile volatile de busuioc, scortisoara, cuisoarele, rasina puternic aromata, salvia, sunatoarea si cimbrul.

Trusa de prim-ajutor din jardiniera
Poti avea propriile remedii naturiste, daca vei cultiva plantele medicinale chiar la tine acasa. Daca nu ai un spatiu adecvat, mica ta gradina poate functiona foarte bine si intr-o jardiniera. Menta
Toarna apa clocotita peste doua frunze de menta. Ceaiul astfel obtinut poate fi folosit la tratarea indigestiei si a sindromului colonului iritabil.

Galbenelele
Umple un borcan (preferabil cu capac filetat) cu flori proaspat culese, toarna deasupra ulei de masline si apoi agita bine borcanul. Conserva amestecul timp de patru-sase saptamani. Solutia poate fi administrata ca lotiune antiseptica, in cazul taieturilor si al zgarieturilor. De asemenea, se foloseste si in tratarea tenului patat.

Aloe vera

Sucul stors din frunze se foloseste in tratarea arsurilor de orice fel. Se recomanda mai ales dupa expunerea prelungita la soare.

Musetel
Il poti folosi sub forma de infuzie atunci cand esti foarte stresata si vrei sa te relaxezi. Ceaiul rece de musetel este indicat pentru spalarea zonelor iritate de pe piele.

Alte remedii:
Acupunctura este o metoda de tratament practicata de chinezi din timpuri stravechi. Ea este recomandata pentru indepartarea durerilor si a stresului.

Aromoterapia foloseste uleiurile volatile aromate pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. Pe langa mirosul placut, uleiurile aromate au si veritabile calitati terapeutice. Uleiurile de lavanda, menta si muscata sunt folosite in spitale, in tratamentul postoperator – dovada ca medicina clasica le acorda deplina incredere. Uleiurile pot fi inhalate, aplicate direct pe piele sau dizolvate in apa din cada.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate