S-a dus la farmacie pentru pastile avortive, insa farmacistul a refuzat sa o serveasca

Sub pretextul faptului ca i-ar incalca principiile farmacistului, o femeie i s-a refuzat servirea intr-o farmacie din Arizona, dupa ce s-a prezentat cu o reteta pentru medicamente menite sa provoace avortul.

Femeia indurerata a povestit pe Facebook ce a patit, intr-o postare ce a atras mii de comentarii.
Nicole a explicat cum, desi avea o reteta de la medic pentru medicamente necesare unei intreruperi de sarcina, farmacistul i-a spus ca nu o poate servi.

„El n-are nici cea mai mica idee ce inseamna sa nu-ti doresti nimic mai mult decat sa iti duci copilul la termen, dar sa nu poti sa o faci.
Daca ai trecut printr-o pierdere de sarcina, sigur stii durerea si furtuna emotionala.
Am plecat plangand, rusinata si umilita de un barbat ce nu stie nimic despre luptele mele, dar considera ca e dreptul lui sa nu imi vanda medicamentele prescrise de medic.”

Femeia a explicat pentru Buzzfeed ca era insarcinata in 9 saptamani cand medicul i-a spus ca fatul s-a oprit din evolutie si nu avea puls.

Nicole a decis ca prefera sa intrerupa sarcina folosind medicamente, decat sa treaca printr-un chiuretaj, iar medicul i-a prescris combinatia de medicamente ce aveau sa ii declanseze avortul.

In schimb, cand a mers la farmacia cea mai apropiata de casa, femeia a fost intrebata de catre farmacist daca este insarcinata. Cand a raspuns ca da, farmacistul nu a vrut sa o serveasca.

„L-am intrebat de ce nu vrea sa imi vanda pastilele. A spus ca din motive etice”

Ulterior, purtatorul de cuvant al lantului farmaceutic a admis faptul ca politica companiei „permite farmacistilor sa se separe de eliberarea unei retete fata de care au obiectii morale.”

Nicole povesteste ca i-a explicat farmacistului situatia, inclusiv faptul ca bebelusul ei murise. Acesta insa a continuat sa o refuze, oferindu-se sa o trimita la o alta farmacie din acelasi lant, neputand insa sa garanteze ca respectivul angajat va fi dispus sa ii elibereze reteta.

Femeia si-a sunat medicul si a plecat plangand de la farmacie.

„Mi-a fost tare greu sa adorm apoi, cu toate gandurile astea care-mi treceau prin minte despre cum o persoana poate controla ceva ce eu aveam nevoie pentru sanatatea mea.
Dupa ce m-am trezit a doua zi, mi-am dat seama ca nu e deloc normal ce s-a intamplat si ca vreau ca lumea sa stie asta.”, si-a explicat Nicole postarea.

Ulterior, femeia a depus plangeri la managerul lantului de farmacii si la alte autoritati abilitate.
Din pacate insa, Arizona este unul din sase state din SUA in care este legal ca farmacistii sa refuze eliberarea medicamentelor prescrise de medic, daca le contrazic convingerile morale.

 

Imagine: Shutterstock

Sursa: buzzfeed.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie