„Salvați-mi mai întâi copiii! Eu voi ieși mai târziu”. Strigătul de disperare al unei mame aflate sub dărâmături

Echipele de salvatori din Turcia continuă să caute supraviețuitori sub blocurile dărâmate de cutremurele de luni.

Amintim că șa începutul săptămânii, pe 6 februarie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, urmat de peste 1.000 de replici, a lovit Turcia și Siria. În urma seismului, câteva zeci de mii de oameni au fost răniți și alte câteva zeci de mii și-au pierdut viețile.

Autoritățile caută în continuare supraviețuitori. Recent o tânără mamă și copiii ei, de 7 și 9 ani, au fost scoși de sub dărâmături, la 78 de ore după producerea seismului.

„Salvați-mi mai întâi copiii! Eu voi ieși mai târziu'

Hatice Igde (36 de ani) și cei doi băieți ai ei, Melih și Mehmet, au fost scoși de sub un bloc dărâmat din Kahramanmaraș. Operațiunea de salvare a durat 14 ore, notează presa străină.

Șeful echipei de intervenție a spus că primele cuvinte ale mamei, când i-au găsit, au fost: „Salvați-mi mai întâi copiii! Eu voi ieși mai târziu'.

Imagini cutremurătoare după seismul din Turcia. O fetiță și-a protejat fratele mai mic cu propriul corp sub dărâmături

Cei trei au rezistat și gerului din timpul nopților. Și au fost scoși în viață de sub zidurile spulberate ale clădirilor.

Ei au fost duși la spital de echipele medicale, iar ulterior au fost vizitați ulterior de șeful echipei de salvare care i-a scos de sub ruine.

„Copiii nu mai suportau!”

Femeia a declarat că s-a simțit cea mai fericită când a auzit echipele de salvare și a realizat că vin la ei să-i salveze. Hatice Igde a precizat că de când s-a produs tragedia, de luni, a încercat din răsputeri să atragă atenția autorităților pentru a-i salva copiii. Cei trei au răzbit cu greu atâtea ore sub dărâmături, dar în cele din urmă au fost salvați.

„Am țipat și am lovit atât de mult dărâmăturile, dar nu m-au auzit. Nu am adormit nicio clipă. Mă bucur atât de mult că au venit după mine. Copiii nu mai suportau. Le-am spus copiilor tot timpul că fii mei vor fi salvați', a spus ea, potrivit presei locale.

Foto – cnnturk.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri