Satu Mare: O femeie îi acuză pe medici de decesul bebelușului ei

Caz șocant în Satu Mare, după ce o femeie însărcinată în 40 de săptămâni acuză că manevrele făcute de medici în timpul nașterii au dus la decesul fătului.

Femeia spune că a avut parte de o naștere complicată, iar medicii ar fi folosit metode brutale pentru a-i aduce copilul pe lume. A doua zi după naștere, starea bebelușului s-ar fi agravat iar medicii au decis să-l trimită la un spital din Oradea. În urma investigațiilor amănunțite, medicii ar fi stabilit că bebelușul are leziune grave în zona capului, fracturi craniene și hemoragie cerebrală. În cele din urmă, copilul a decedat.

„A fost ca un film horror!”

Trei medici, o asistentă li o moașă sunt acum acuzați de ucidere din culpă în urma tragediei.

„Au fost încă două asistente acolo şi o moaşă. Tot m-au împins pe burtă să iasă copilul, dar fără rezultat. După, doamna doctor a zis să împing iar cu toată puterea mea, am împins şi a ieşit băieţelul”, a declarat Maria Magdalena Horvath, mama copilului, potrivit Antena 3.

Mama femeii din Urziceni care a născut pe trotuar, mărturisiri șocante: „Când am ajuns la Urgență nu era nimeni!'

Femeia a mai precizat că medicul care a asistat-o a încercat de mai multe ori rotaţia manuală a fătului, dar fără rezultat. Iar de aici a început tragedia. Tatăl copilului a descris totul ca pe un film horror'.

„A fost ca un film horror. Suntem tineri şi trebuiau să fie cele mai frumoase clipe din viaţa noastră, dar deşi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă au fost cele mai urâte momente”, a explicat la râsndul său Daniel Ablonczy, tatăl copilului.

„Fătul a fost scos cu tot capul zdrobit”

Avocatul familiei spune că femeia a fost la controalele medicale necesare în timpul sarcinii și urma să nască natural, nefiind depistate complicații în cazul ei. Acesta a mai precizat pentru news.ro că medicii ar fi apăsat-o cu coatele pe burtă'  și că fătul a fost scos cu tot capul zdrobit'.

După incident, unitatea medicală a deschis o anchetă internă. Ioan Adrian Marc, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, susține că medicii nu consideră că este vorba despre vreo culpă medicală, dar le vor fi puse la dispoziție anchetatorilor documentele necesare anchetei.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri