Scapă de transpirație – 3 remedii naturiste

Temperaturile în creștere au un efect secundar neplăcut – uite câteva remedii naturiste care te ajută să scapi de transpirație.

 

Bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosul neplăcut de transpirație, chiar dacă nu o oprește efectiv. Bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul din traspirație, în care se dezvoltă bacteriile care dau un miros neplăcut. Remediul funcționează chiar atunci când faci sport – șterge axila cu o dischetă demachiantă îmbibată în soluție de bicarbonat de sodiu (o jumătate de linguriță la un pahar cu apă) și mirosul neplăcut de transpirație va sta departe de tine toată ziua.

Frunzele de dafin sunt foarte eficiente în combatearea transpirației picioarelor. Se prepară o infuzie din frunze de dafin – un pumn de frunze într-un litru de apă fierbinte – și se face o baie cât mai caldă la picioare, timp de 25 de minute, în această infuzie.

Dacă ai o transpirație abundentă pe tot corpul, te-ar putea ajuta acest remediu: înainte de culcare, sterge-te pe corp cu un prosop îmbibat în oțet de mere.

Ce mai poți face să scapi de transpirație

Evită alcoolul și țigările care împiedică circulația normală a sângelui și cauzează transpirație excesivă/

Ferește-te de dulciuri, mâncăruri prea procesate și preparate picante. Toxinele din mâncarea de tip fast-food sau prea procesată cauzează transpirație excesivă, la fel ca și și îndulcitorii artificiali sau condimentele în execs.

Mănâncă mai multe alimente bogate în complexul de vitamine B – ele permit corpului să absoarbă mai mulți nutrienți din alimente și să elimine mai puține toxine. Uite aici mai multe despre vitaminele B și ce alimente le conțin.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin