Scenariile pentru reînceperea cursurilor din toamnă

Ministerul Educației are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor din această toamnă. Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că revenirea la școală, în sălile de clasă, trebuie să se facă atunci când elevii se vor simți în siguranță.

„În spațiul public au fost menționate aceste scenarii. Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic însă cu respectarea strictă a unor măsuri. Există un alt scenariu, hibrid, când unii vor fi în sala de clasă și ceilalți de acasă, urmând să facă o rotație în săptămânile următoare și în ultimul scenariu am prevăzut situația în care să învâțăm online, dar numai în cazul în care situația epidemiologică o va impune”, a declarat ministrul Educației, potrivit digi24.ro.

Citește și: Raport: Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală din cauza pandemiei

Anisie susține că fiecare copil are dreptul la educație și că indiferent de scenariul pe care îl va stabili ministerul „copilul trebuie să învețe' și a dat asigurări că până în data de 10 septembrie în școli vor ajunge tabletele achiziționate de Guvern.

„Cu siguranță fiecare copil trebuie să aibă dreptul la educație. Copilul trebuie să învețe în orice situație fie în spațiul școlii, fie de acasă. (…) Atunci când vor reveni la școală trebuie să se simtă toți în siguranță”, a mai declarat Monica Anisie.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri