Secretele unei casnicii durabile

Adesea credem ca o relatie perfecta este rezultatul iubirii sincere dintre parte­neri. Dar aflam repede ca suntem departe de adevar! Atunci incepem sa reali­zam ca o relatie presupune mult mai multe lucruri!

De cele mai multe ori, femeile, ve­ghetoarele focului din vatra, sunt cele care se impacienteaza primele sau care cred ca se ingrijesc de mentinerea relatiei, desi asta nu inseamna ca si fac mare lucru, dar macar se autosesizeaza ca ceva nu merge cum ar trebui.

Poate si pentru ca ele sunt mai intuitive. Orice femeie isi doreste (cred ca si orice barbat) ca iubirea dintre ea si sotul ei sa dureze o viata in­trea­ga, familia ei sa fie puternica, indestructibila.

Multi cred ca in casnicie este suficient (daca ar fi sa comparam casnicia cu o calatorie) sa te urci in masina, putini stiu ca acela este cel mai putin complicat lucru.

Nu stii cum va fi drumul, nu stii cum va fi vremea, ce autostopisti in­tal­nesti pe drum, soferul tre­buie sa se schim­be din cand in cand cu copilotul, pentru ca poate obosi, il poate lua somnul, poate sa isi doreasca sa se opreasca sa se bucure de peisaj, si sa nu ii pese ca masina nu ar trebui sa se opreasca.

Uneori combustibilul pare sa se termine, dar cei doi pot afla singuri sau de la un ajutor specializat ca acesta este regenerabil si ca regenerarea depinde numai de ei doi.

Metafora ar putea continua, dar nu stiu la ce ne-ar folosi acum. Mai bine ne-am gandi impreuna la ce pot face acesti „aventurieri ai traseelor necunoscute pentru a-si putea implini juramantul „pana cand moartea ne va desparti.

Nu lasa sentimentele sa se ofi­leas­ca – plictiseala, frustrarile, supararile, lipsa de chef reusesc sa fie ca apa pe jaraticul dragostei; de aceea, regula numa­rul unu ar trebui sa fie sa amintim mereu in discutiile noastre cu partenerul sau cu altii toate lucrurile bune, care ne unesc, care ne-au unit.

De aceea, ori de cate ori iti vine in minte un lucru neplacut despre partener, obliga-te sa spui altele 5 pozitive. Spune-i zilnic partenerului cel putin un lucru placut – chiar daca acesta este ca ii sta bine in camasa aceea sau ca miroase frumos deodo­rantul lui/ei.

Pentru orice face pentru tine, multu­meste-i, dar nu doar cu un multumesc sec, ci dezvolta putin subiectul, incat sa ii intaresti comportamentul care ti-a convenit.

Gaseste orice motiv de a-i mul­tu­mi – pentru ca stie mereu sa creeze o atmosfera placuta, pentru ca ti-a facut curat in masi­na, pentru orice, dar zambes­te-i si priveste-l in ochi.

Fa asa si vei vedea ca semnele de iubire vor veni mai des si mai usor. In­cear­ca sa te con­­cen­trezi mai mult pe calitatile, meri­tele parte­nerului si mai putin pe defectele lui.

Nu sacrifica relatia de dragul copiilor, caci acest lucru se va intoarce impotriva lor. Asa cum trebuie sa fie sfinte momentele de calitate petrecute cu copilul, tot asa de sfinte trebuie sa fie momentele petrecute cu partenerul. Iar copilul trebuie invatat sa le respecte.

De exemplu, cand mami vorbeste cu tati, el va trebui sa taca sau sa se retraga, si asta nu este o monstruozitate, este o meto­da de a-i asigura copilului diada parentala intreaga.

Reaprinde focul – chiar daca programul vostru este: masa copil, baie copil, pijamale, nani copil, dus parinti, nani parinti (ca deja trag de ochi de cateva ore).

Pare disperant, dar de multe ori parintii nu par a dispera prea mult. Pentru ei, gandul ca maine o sa faca ceva si pentru relatia lor le mai da o nadejde. Dar nu stiu cum se face ca maine e tot asa, si poi­mai­ne…

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii