Semnul bizar prin care o mamă a descoperit că fetița ei are o tumoare pe creier. „Tot cădea din pat!”

O mamă a șapte copii trage un semnal de alarmă în rândul părinților, după ce a descoperit într-un mod bizar că fetița cea mică are o problemă gravă de sănătate. Copila a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier.

Lisa Provart, din Cheshire, a devenit pentru prima dată îngrijorată în legătură cu fiica ei Imogen, în vârstă de patru ani, după ce a observat că ea cădea frecvent din pat.

„Medicii au fost nevoiți să o sedeze pentru a o trata!”

Copila începuse să aibă probleme de deplasare și acuza stări de rău. La scurt timp după ce au început aceste simptome, Imogen a avut o criză aproape fatală și a fost transportată de urgență la spital.

Odată ajunsă acolo, o scanare CT a dezvăluit că avea craniofaringiom – o tumoră rară a creierului.

Doamna Provart îi îndeamnă acum pe ceilalți părinți să fie conștienți de semnele unei tumori pe creier.

Doamna Provart, în vârstă de 45 de ani, a spus: „Ne-am dus în Țara Galilor [într-o excursie] și ea tot cădea din pat și îi era rău'. Imogen mergea greoi, dar părinții au pus asta pe seama faptului că s-a rănit la unul dintre picioare cu trei luni mai devreme. Ei au dus-o la un pediatru și au făcut mai multe vizite la medicul de familie, dar fuseseră doar sfătuiți să-i schimbe pantofii.

Cu toate acestea, după ce a căzut din pat într-o noapte, Imogen a suferit o criză și aproape că a murit.

„Am crezut că a avut un accident vascular cerebral”

Părinții au chemat imediat o ambulanță, iar Imogen a fost dusă de urgență la spital.

„A fost îngrozitor, întreaga mea lume s-a prăbușit. Totul s-a schimbat în acea clipă. Știam că vor găsi ceva. Ni s-a spus atunci și acolo că era o masă canceroasă pe creierul ei. Când te gândești că unul dintre copii este bolnav, apar atât de multe întrebări și nu știam nimic.” – a mai spus femeia.

În urma scanării, doamna Provart și soțul ei Andrew, în vârstă de 46 de ani, au fost imediat trimiși la Spitalul Stepping Hill din Stockport.

Ea a spus: „Era atât de îngrozită încât am crezut că a avut un accident vascular cerebral. Imogen nu s-a apropiat de nimeni și, pe măsură ce lucrurile au continuat, medicii au fost nevoiți să o sedeze pentru a o trata.”

După ce au petrecut o săptămână întreagă în spital, părinților li s-a spus că masa ei este o tumoare chistică – un sac plin cu lichid în creier. Aceste tumori se pot dezvolta oriunde în organism. În timp ce majoritatea sunt necanceroase, ele se pot transforma în cancer, așa cum a fost în cazul lui Imogen.

Durerile de cap, pierderea echilibrului, coordonarea deficitară și problemele de mers sunt toate semne ale unei tumori cerebrale. Cu toate acestea, căderea din pat poate fi rezultatul unuia dintre aceste simptome, a declarat Brain Tumor Charity pentru MailOnline.

Citește și: O fetiță a murit din cauza unei amibe „devoratoare de creier', pe care a luat-o din piscină, în vacanță

„Pierderea echilibrului și a coordonării se leagă și de simțul care ne permite să percepem locația, mișcarea și acțiunea unor părți ale corpului (cunoscută și sub numele de propriocepție) – care ar putea fi legată de o probabilitate crescută de a cădea din pat', a spus.

Tumora lui Imogen este situată în apropierea hipotalamusului ei, o parte a creierului care controlează hormonii.

Din păcate, din cauza plasării tumorii Imogen, doamna Provart a spus că nu ar putea fi îndepărtată în siguranță, deoarece ar fi „ca îndepărtarea unei gume de mestecat'.

Ea a fost externată la 20 de zile după internare. Imogen a suferit de atunci 15 operații, inclusiv drenarea chistului, care trebuie făcută în mod regulat, precum și înlocuirea șunturilor plasate în creier. Acum nu vede cu un ochi, deoarece tumora îi apasă nervul optic.

„Imogen este atât de curajoasă!”

Ea face o scanare completă a corpului la fiecare trei luni pentru a-și monitoriza tumora și este supusă terapiei cu fascicul de protoni – un tip de radiație.

Doamna Provart a spus: „Urăște absolut tot, dar se descurcă. Imogen este atât de curajoasă! A făcut vreo 80 sau 90 de scanări RMN acum. Mă tem de viitorul ei, ea va avea întotdeauna nevoie de sprijin și îngrijire deplină. Această călătorie este atât de epuizantă din punct de vedere emoțional. Nu sunt aceeași persoană care eram acum trei ani, este devastator să-ți vezi copilul într-o luptă fără sfârșit și să știi că nu poți să-l ajuți.'

Lucrând cu Brain Tumor Charity, doamna Provart îi îndeamnă pe părinți să fie atenți la semnele de avertizare și să aibă încredere în instinctul lor.

Ea a spus: „Uneori poate fi doar o durere de cap sau vederea lor poate fi puțin slabă. Ori ar putea cădea din pat, așa cum a făcut Imogen. Mergeți la medicul de familie și fiți perseverenți. Oricât de oribilă a fost această situație, m-a făcut o persoană mult mai curajoasă'.

Doamna Provart și soțul ei au spus că familia trece de boala lui Imogen cu sprijinul celorlalți șase copii ai lor, Anna, 21 de ani, Luke, 18 ani, Lydia, 16 ani, Isabel, 14 ani, Ashley, 10 ani și Violet, 3 ani.

Ea a adăugat: „Îi afectează pe toți, din punct de vedere emoțional, suferă de anxietate, neștiind ce le rezervă viitorul. Programele medicale ne-au guvernat viața atât de mult timp, am petrecut atât de mult timp în spital. Dar, ca familie, ne-a făcut mai apropiați și mai puternici'.

Foto – Profimedia


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri