Sexul în sarcină: adevărul gol-goluț

De ce să ții cont

  • Scăderea libidoului (soțului) sau interdicția de a face sex pe perioada sarcinii sperie multe cupluri tinere, care uită că apropierea fizică se poate face și prin mângâieri, masaj, dușuri împreună…
  • Nu faceți din sex o idee fixă în timpul sarcinii – fie că vă e interzis, fie că vă doriți dar nu vă mai placeți propriul corp, aceste idei vă îndepărtează de toate aspectele minunate ale celor 9 luni.
  • Bucurați-vă de nopțile (încă) liniștite de acum (când încă nu s-a născut bebe) și țineți-vă în brațe, faceți planuri și nu uitați că dragostea se bazează pe sentimente și încredere, și abia apoi pe sex.

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, dacă viitoare mamă știe să se bucure de ea și să profite de cele 9 luni pentru a se dezvolta psiho-afectiv.

gravida

Bucurați-vă de intimitate

Beneficiile sarcinii în raport cu viața sexuală nu sunt deloc puține – flexibilitatea mărită a articulațiilor, sensibilitatea crescută a vaginului, sânii cresc și devin mai sensibili, nu mai trebuie să ai grijă să folosești metode contraceptive, căci oricum este prea târziu.
Sigur că, în primele luni de sarcină, în care mai ai și ceva grețuri, poate și ameteli, poate o stare generală rea (aceste senzații neplăcute nu sunt obligatorii, însă ele pot da de furcă unora dintre gravide), nu prea îți mai arde de sex, dar dacă reușești să depășești stările acestea, vei putea să te bucuri de o viață sexuală împlinită. Oricum, din trimestrul al doilea al sarcinii, atunci când hormonii se modifică, vei avea o disponibilitate mai mare pentru viața intimă. Această disponibilitate (dorința de a face sex crește) nu trebuie să te sperie, este cât se poate de normală, așa că bucură-te de ea.

Nu mai pot să fac sex…

„Imi iubesc foarte mult soția, am reușit să stabilim o comunicare specială între noi încă înainte de căsătorie, ne spunem deschis ce simțim, ce avem nevoie, nu suntem nici suspicioși, nici ranchiunoși, și nici nu ne punem cuvinte în gură unul altuia.
Ca orice cuplu, am mai avut mici nemulțumiri, dar ni le-am lămurit cu calm și deschidere, fără să ne jignim, fără să ne învinovățim sau să ridicăm tonul.

Soția mea mi-a făcut cea mai mare bucurie din viață când mi-a spus ca este însărcinată. Acum este în cinci luni și pentru prima dată de când suntem împreună am o problemă despre care nu pot discuta cu ea – nu mai pot să fac sex. O doresc în continuare, dar în corpul ei este puiul nostru (deja l-am simțit cum mișcă), parcă trupul ei e un sanctuar pe care nu aș vrea să îl pângăresc. Poate par penibil, dar așa gândesc. Am încercat să îi explic și ei, dar nu pare să înțeleagă – ea își dorește să facem sex, plânge și crede că nu o mai iubesc, că am pe altcineva, că nu o mai plac pentru că s-a îngrășat. I-am spus până la urmă ce gândesc, dar pentru prima dată în viață nu mă crede.

Puțin probabil să creadă deocamdată, dar va reconsidera aceste afirmații dacă le veți completa printr-un comportament în consonanță cu spusele.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie