Sfaturi pentru garderoba din timpul sarcinii

Odata ce sarcina este confirmata, este posibil sa simti impulsul sa iti reinnoiesti intreaba garderoba, insa este idicat sa rezisti tentatiei pana cand hainele tale obisnuite devin inconfortabile.

Sarcina nu va deveni atat de vizibila pana in saptamana 20 – saptamana 14, in cazul sarcinii multiple, dar la un moment dat, inevitabilul se produce si va trebui sa iti imbogatesti garderoba.

Daca intentionezi sa alaptezi, ai grija ca bluzele, rochiile si camasile de noapte pe care le alegi sa permita acces rapid si discret la sani.

Nu trebuie sa iti schimbi imaginea doar pentru ca esti insarcinata – daca inainte nu ti-au placut imprimeurile florale , de ce le-ai purta acum?

Bluzele si rochiile lungi, lejere, se vor drapa gratios peste burta. Iti recomandam sa eviti fustele, pantalonii, ciorapii care au elastic strans in talie.

Avantajul hainelor de maternitate este ca sunt croite special pentru gravide. Fustele si rochiile sunt, de obicei, mai lungi in fata, pentru ca burta in crestere sa nu strice nivelul tivului. Cutele si pensele sunt amplasate special pentru ca hainele sa continue sa stea bine pe masura ce sarcina progreseaza.

3 accesorii utile pentru sarcina

  • Ciorapii pentru maternitate au mai mult material in fata, ca sa se potriveasca peste burta, iar elasticul este amplasat mai sus.
  • Daca ai dureri la picioare, ciorapii medicinali pentru maternitate iti vor fi de mare ajutor.
  • Centurile de sprijin sunt centuri elastice speciale, care se potrivesc chiar sub abdomen, ajutand astfel picioarele dureroase sau spatele tensionat. Sunt utile mai ales daca ai o sarcina multipla.

Sani bine sustinuti

Ca viitoare mama, este important sa ai grija de sanii tai. Sanii propriu-zisi nu contin muschi si sunt sustinuti doar de muschii cutiei toracice.
Sanii nesprijiniti ori sustinuti necorespunzator sunt mai predispusi la vergeturi si se pot lasa, asa ca, daca nu ai avut nevoie de sutien inainte, acum ar trebui sa porti unul.

 

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda