Soțul e nefericit – 6 indicii

Toți cei din jur vă consideră cuplul perfect: aveți o casă frumoasă, un copil minunat și tocmai v-ați întors dintr-un concediu petrecut în Sardinia. Și totuși, există câteva mici semne care-ți spun că soțul e nefericit în relația voastră…

 

 

 

 Cumpără (prea) multe electronice

Atunci când cumpărăm lucruri este un mod de a ne 'baricada' împotriva singurătății și tristeții. Dacă soțul tău se entuziasmează la vederea fiecărui nou model de televizor 3D sau dacă insistă să schimbe sistemul audio, deși ați cheltuit o avere pe unul acum 2 ani, acesta e un semn că soțul e nefericit, că nu se simte în siguranță , afectiv vorbind.  Cu cât ne dorim mai mult lucruri și ne atașăm de posesiuni, cu atât de distanțăm mai mult de persoana din viața noastră – spun psihologii.

 

Nu vorbește la masă

Prima dată când vrea să mâncați liniștiți și să nu vorbiți la masă poate părea drăguț. Dar dacă experiența se repetă sau dacă sare peste masa de seară cu tine pretextând că nu-i e foame, fiindcă a mâncat la birou, acestea sunt semne că soțul e nefericit.

 

Nu se mai ceartă cu tine

Oricât de ciudat ar suna, o ceartă între soți este un indiciu că acea relație este sănătoasă, că funcționează. Sigur, nu vorbim despre urlete sau alte forme de violență, ci despre o ceartă în care se aruncă niște argumente. Dacă în loc să se certe (constructiv), îți aruncă replica 'iar vorbim despre asta?', asta înseamnă că se distanțează de cuplu și de problemele pe care le aveți de rezolvat împreună. Nu-l mai interesează și situația îl obosește.

 

Îți povestește cam multe despre…

Prima oară când îți spune că Sabina, colega cu care are de făcut un proiect, are mari probleme cu soțul, o compătimești pe biata fată. Mai ales că știi că Sabinei i-a murit o mătușă acum 2 luni și că încă are dureri de la accidentul de mașină de acum 4 luni și în plus este și alergică și are un copil diagnosticat cu ADHD. Oprește-te aici: nu ți se pare că știi foarte multe despre Sabina, o colegă 'oarecare' de birou a soțului tău? Americanii au inventat sintagma 'work wife' pentru toate acele prezențe feminine în viața soțului, pe perioada petrecută la birou, dar în momentul în care cineva ajunge să se califice pentru acest post, înseamnă că relația voastră are o mare problemă. Când a fost ultima oară că soțul tău, atât de preocupat de toate problemele Sabinei, te-a întrebat ceva despre tine? Citește și Oare soțul mă înșală?

 

Discuțiile voastre sunt gospodăresti

Merge la cumpărături din proprie inițiativă, aruncă gunoiul, vorbește cu instalatorul să repare țeava aceea cu probleme și în general, rezolvă cam tot prin casă și-ți comunică aceste lucruri. La prima vedere, totul pare minunat. Dar dacă singurele voastre conversații sunt gospodărești sau tehnice, acesta este un semn că soțul e nefericit în relația voastră. Unde e pasiunea, unde sunt discuțiile intime, unde sunt acele lucruri cam prostești și impulsive pe care orice cuplu sănătos ar trebui să le mai facă din când în când? O relație călduță și administrativă nu prea e o relație, nu?

 

Nu încearcă nimic nou (cu tine)shutterstock_147547832

În timp ce tu nu-l poți convinge să consume altceva decât friptură și cartofi prăjiți atunci când mergeți la restaurant, în timp ce refuză să meargă cu cortul în Vamă, în timp ce nu clipește când tu îi dezvălui cea mai obraznică fantezie sexuală, pare dispus să încerce tot felul de lucruri noi în compania altcuiva. Luna trecută a mâncat viermele din tequila (el, care are oroare de gângânii!), iar săptămâna asta a acceptat cu entuziasm propunerea unui prieten de-a merge la escaladă. Asta ar trebui să te pună pe gânduri…

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Familie
Buton