Sport, diete si vedete

Chiar daca nu mancam cat pentru doi in timpul sarcinii, la sfarsitul celor noua luni ne trezim cu multe kilograme in plus. Hai sa scapam definitiv de extra-kilograme!

Oricat de grabita ai fi sa scapi de kilogramele in plus, ai nevoie de acordul medicului tau inainte sa te apuci de masaje, gimnastica si diete.

Odata ce ai obtinut unda verde pentru exercitiile fizice, trebuie sa stii ca ai de „comis” trei tipuri de exercitii: cardio, pentru rezistenta si pentru mai multa flexibilitate.

Exercitiile cardio sunt cea mai buna cale de a pierde calorii si de a intra in forma. Nu ai nevoie de aparatura sofisticata – chiar si impingerea caruciorului sau caratul lui bebe in „marsupiu” constituie un exercitiu cardio.

Nu uita nici de exercitiile cu greutati – nu trebuie sa devii halterofil, dar exercitiile cu greutati usoare, sau chiar folosirea greutatii propriului corp, pregatesc metabolismul pentru arderea caloriilor pe termen lung. Daca vrei sa scapi de kilogramele in exces, trebuie sa combini cardio si greutati.

Nu uita nici de exercitiile care iti sporesc flexibilitatea. Cinci minute de stretching, de doua-trei ori pe saptamana, sunt suficiente.

Imaginea celebritatilor care au nascut si care revin spectaculos pe podiumurile marilor prezentari de moda sau pe platourile de filmare produce in noi, muritoarele de rand, un adevarat cutremur. Mai intai, ne gandim cum este posibil, apoi comentam la modul ca, evident, cu trei bone, patru maseuri personali si cinci antrenori de pilates, yoga si fitness si noi am arata ca niste zeite.

Lasand presiunea celebritatii la o parte (Heidi Klum nu-si permite sa rateze o prezentare Victoria’s Secret, cata vreme brandul a facut-o faimoasa), nici invidia, nici resemnarea (eu n-o sa fiu in stare) nu te ajuta in situatia asta.

Primul pas este sa vrei sa slabesti, dar trebuie sa fii constienta ca este un proces de durata, ca acele kilograme nu le-ai obtinut peste noapte si ca trebuie sa-ti ajustezi intai asteptarile si de abia ulterior sa-si modifici hainele.

Dietele functioneaza, insa cea mai buna cale de a ajunge in forma sau chiar de a arata mai bine decat inaintea sarcinii este sa faci si miscare. Reducerea portiilor de hrana, renuntarea la fainoase si dulciuri vor avea ca efect pierderea de kilograme, dar nu numai din grasime, ci si din masa musculara.

Asa ca fa-ti timp si strecoara in program orice forma de miscare – macar plimbari rapide cu caruciorul, daca nu-ti permiti sa rupi o ora pentru sala sau pentru fitness in sufragerie.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport