Sportul dupa nastere

Ai petrecut noua luni asteptand clipa cea mare, te-ai gandit la sanatatea bebelusului si la calitatile tale de mama, insa acum, dupa nastere, trebuie sa ai grija si de tine.

Majoritatea mamicilor se ingrasa in timpul sarcinii si raman cu un exces de cateva kilograme pentru tot restul vietii. Daca nu vrei sa ajungi in aceasta situatie, rezerva-ti macar o jumatate de ora pe zi doar pentru tine.

Studii medicale de ultima ora subliniaza importanta exercitiilor de recuperare postnatala. 30 de minute de exercitii usoare pe zi te vor ajuta sa te simti mai bine, sa ai energie si sa contracarezi efectele negative ale depresiei post-partum.

In plus, reduc riscul complicatiilor de dupa nastere – incontinenta urinara, prolaps uterin, distensie abdominala.

In primele sase saptamani de la nastere, poti incepe cu contractii statice ale abdomenului si cateva minute de exercitii Kegel.

Apeleaza la plimbari scurte, contractii repetate ale muschilor abdominali, ridicari scurte ale bazinului de pe saltea, Pilates pentru brate si spate, care iti vor ameliora starea de tensiune in zona coloanei vertebrale, te vor ajuta sa ai o postura corecta si sa te descurci cu ridicarea bebelusului.

Pilates pentru un spate sanatos
Exercitiile Pilates pentru spate sunt bazate pe miscari blande si accesibile si te ajuta sa ai o postura corecta.

In acest mod, elimini tensiunea in zona coloanei vertebrale si a omoplatilor, dar mai ales iti intaresti muschii bratelor si ai spatelui, pentru a obtine un aspect suplu si neted al acestor zone.

Dincolo de considerentele estetice, Pilates este o metoda foarte sigura pentru reechilibrarea organismului si are rezultate foarte rapide.

Poti folosi un scaun cu spatar inalt pentru a executa exercitiile, fara sa fie nevoie sa te deplasezi de acasa. Concentreaza-te asupra executiei si vei vedea rezultate in doar cateva saptamani!

45 de minute de miscare de doua ori pe saptamana sunt suficiente in primele luni de la nastere. Creste apoi numarul sedintelor la trei, pana ajungi din nou la forma ta maxima, si mentine ritmul antrenamentelor si ulterior.

Exercitii in perioada in care alaptezi
In mod normal, dupa sase saptamani de la nastere, ar trebui sa ai acordul medicului pentru a executa exercitii fizice moderate.

In aceasta perioada poti face miscare de doua ori pe saptamana, in cadru organizat. Pentru ca e foarte important sa te antrenezi corect, iti recomand sa te inscrii intr-un program supravegheat de un instructor, pe care sa il informezi despre situatia ta, si care ar trebui sa iti modifice anumite exercitii pentru a le adapta nevoilor tale.

Din punct de vedere psihologic, aceasta iesire scurta din ritmul zilnic te va ajuta sa reduci impactul depresiei postnatale si sa te concentrezi si asupra nevoilor tale, nu doar ale celorlalti (in special ale copilului).

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Recuperare