A stat 10 zile cu un bebelus mort in burta, pentru ca nu voia sa le strice celorlalti copii vacanta

O femeie, mama a doi copii, a stat 10 zile cu o sarcina oprita in uter, deoarece nu voia sa le strice copiilor ei vacanta. Cand s-a intors insa acasa, femeia a ajuns in pericol de moarte.

Debbie, sotia vedetei X-Factor Jonathan Ansell, era insarcinata in 10 saptamani cand a plecat cu sotul si cei doi copii in vacanta in Lanzarote, Spania, in luna august.

Femeia in varsta de 40 de ani a suferit insa o pierdere de sarcina in a treia zi de vacanta.

Medicul sau i-a spus ca nu e periculos sa astepte cele 10 zile

Nevrand sa faca chiuretajul in strainatate, mama a decis sa ramana in Spania pentru restul de 10 zile si sa se duca la medic la intoarcere.

„M-am imbarbatat. Nu spusesem nimanui despre sarcina. A fost foarte greu, pentru ca nu spusesem nimanui despre sarcina si erau momente in care eram foarte trista, dar nu voiam sa le stric vacanta copiilor.
Am vorbit cu ginecologul meu din Marea Britanie si mi-a spus ca nu este niciun pericol sa astept pana cand ma intorc acasa.”

Amanarea i-a salvat cel mai probabil viata

La intoarcerea in Anglia, femeia a fost la un pas de moarte dupa ce a sangerat foarte mult de la o complicatie rara.

Debbie a fost nevoita sa treaca prin 3 operatii de urgenta, dupa ce doctorii au constatat ca avea placenta percreta, o afectiune ce poate fi mortala mamelor la nastere.

Chiuretajul, care in mod obisnuit trebuia sa dureze 15-20 de minute, a durat 2 ore, iar medicii au fost nevoiti sa opreasca sangerarea folosind un balon medical, pe care l-au introdus in uter si l-au umplut cu solutie salina.

48 ore de coma, in care putea simti si auzi, dar nu se putea misca sau vorbi

Cateva ore mai tarziu, sangerarea tot nu se oprise, asa ca medicii au operat-o de urgenta si au transferat-o la un alt spital unde a ramas in coma indusa pentru 48 de ore.
Pe tot parcursul celor 48 de ore, mama putea auzi si simti tot ce se intampla in jurul ei, insa nu putea sa vorbeasca sau sa se miste.

„A fost cel mai infricosator moment din viata mea, pentru ca nu stiam daca o sa se termine vreodata. Voiam sa vorbesc dar pur si simplu nu puteam.”

Dupa ce s-a trezit din coma, doctorii i-au explicat ca trebuie sa treaca printr-o alta procedura, deoarece formase cheaguri de sange.

Placenta Accreta, o afectiune periculoasa tot mai frecventa

Astfel, medicii au descoperit ca femeia suferea de placenta percreta, o complicatie atat de grava, incat placenta copilului i se atasase de cicatricea de pe uter de la cezariana anterioara, si ii invadase inclusiv vezica urinara.

„Mi-au spus ca e atat de rar, incat niciunul din doctorii care ma tratau n-au mai vazut asa ceva inainte.
Mi-au mai spus ca voi intra in jurnalele medicale.
Ma bucuram ca sunt in viata, insa ma ingrozea cea de-a treia operatie prin care urma sa trec”, a povestit mama.

In ziua urmatoare, Debbie a fost bagata in operatie pentru a treia oara, iar medicii au reusit sa inlature placenta fara ca vezica urinara sa ii fie afectata.

Placenta accreta este o afectiune ce a crescut ca incidenta in ultimii 30 ani de la 0.8 la 1000 de nasteri la 3/1000 nasteri.

Cel mai probabil cresterea numarului de cazuri este cauzata de cresterea numarului de nasteri prin cezariana.

Sursa imagine si articol: mirror.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltarea sarcinii