Studiu: Gravidele infectate cu SARS-CoV-2 nu fac forme severe de COVID-19, iar copiii lor se nasc cu anticorpi

Potrivit unui studiu recent realizat de oamenii de știință din Singapore, femeile însărcinate se numără printre persoanele care nu dezvoltă forme grave de COVID-19. În plus nou-născuții mamelor care s-au infectat cu SARS-CoV-2 au anticorpi COVID-19.

Studiul a fost efectuat pe un grup restrâns de femei, 16 la număr, dar, cu toate acestea, cercetătorii nu au descoperit dovada transmiterii noului coronavirus de la mamă la făt.

Citește și: Premieră: Anticorpi COVID-19, depistați la un nou-născut al cărui mamă a fost vaccinată

Anunțul cercetătorilor din Singapore a venit după ce, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au spus că femeile gravide pot suferi infecții respiratorii grave dacă au COVID-19 și nu se știe clar dacă mamele cu COVID-19 pot trasnmite boala fătului.

„Concluziile studiilor sunt liniștitoare. Demonstrează că incidența și severitatea COVID-19 în rândul gravidelor corespunde tendințelor din rândul populației generale”, se arată într-un comunicat al Grupului de cercetare în domeniul obstetricii și ginecologiei din Singapore, potrivit presei internaționale.

Speialiștii au mai constatat în timpul studiului că nu s-au înregistrat decese în rândul participantelor la experiment și toate cele 16 femei s-au vindecat complet de COVID-19. Cu toate acestea, femeile vârstnice și cele supraponderale s-au confruntat cu reacții mai severe ale bolii. Cercetătorii au mai adăugat că nivelul anticorpilor bebelușilor a variat, fiind mai ridicat în cazul copiilor ai căror mame s-au infectat mai aproape de termenul nașterii.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri