“Sunt un psihopat care trebuie să se calmeze!”. Declarația șocantă a elevului care a comis masacrul de la școala din Belgrad

Fără categorie

Noi detalii ies la iveală despre Kosta Kecmanović, băiatul de 13 ani care a comis un atac armat într-o școală din Belgrad, în urma căruia nouă persoane au fost ucise și alte șapte grav rănite.

În timpul atacului, planificat cu mare atenție de o lună, elevul a tras 57 de focuri de armă cu un pistol de 9 mm, luat din seiful tatălui.

Potrivit presei sârbe, Kosta Kecmanović s-a născut pe 30 iulie 2009 și provine dintr-o familie înstărită. Tatăl lui este un renumit medic radiolog, iar mama este profesor de microbiologie. La școală, copilul a avut mereu rezultate bune, fiind chiar numit tocilar' de colegi. Deocamdată nu există informații care să confirme că atacatorul ar fi fost victima abuzurilor colegilor.

„Era un elev excepțional, extrem de talentat' – a declarat Dragan Filipović, șeful administrației școlare din Belgrad, citat de hotnews.ro.

Tatăl său era fascinat de armele de foc și le ținea în apartament, într-un seif cu cod. Dar se pare că Kosta știa codul respectiv. În plus, tatăl își dăduse fiul la un poligon de tir de mai multe ori. Anul acesta el fost la poligon împreună cu tatăl lui de două ori și, conform propriei mărturisiri, trăgea cu precizie și îi plăcea'.

În ziua masacrului, Kosta a luat două arme din seiful tatălui, s-a dus la școală, i-a împușcat mai întâi pe gardian și pe eleva de serviciu, iar apoi a mers în clasa unde se ținea ora de istorie și a urmat o rafală de focuri de armă asupra elevilor și profesoarei. El mai avea asupra lui și patru cocktail-uri Molotov. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 8:40, în Vračar, un cartier de lux al Belgradului.

Fiica antrenorului echipei de volei SCM Zalău, ucisă în atacul armat de la școala din Belgrad

Băiatul a sunat apoi la Poliție, s-a prezentat și i-a spus operatorului că este un psihopat care trebuie să se calmeze'.

După ce a fost reținut, Kosta Kecmanović le-a spus autorităților că a făcut personal cocktail-urile Molotov și intenționa să se apare de poliție cu ele.

„El a declarat că, făcând acest lucru, a fost cuprins de frică, panică. Și avea o respirație ciudată și că i s-a părut că ceea ce trebuia să facă era să sune la poliție și să anunțe ce a făcut. De când lucrez în Ministerul de Interne, din 1998, nici eu, nici vreunul dintre membrii personalului de investigație nu am auzit sau văzut așa ceva în Serbia noastră și sper cu siguranță că nu se va mai întâmpla', a spus șeful departamentului de poliție al orașului Belgrad, Veselin Milić, pentru presa locală.

Kosta mai avea supra sa și o lista cu 16 nume și prenume de elevi din clasa a VII-a B a școlii unde a comis masacrul. El ar fi ales ziua de miercuri pentru că știa că toți elevii de pe lista lui vor fi prezenți la cursuri în acea zi.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din