Tara cu cei mai multi copii morti in accidente rutiere

Din pacate, Romania este fruntasa Europei, fiind tara cu cei mai multi copii morti in accidente rutiere. In cele mai multe cazuri, de vina sunt parintii care nu tin cont de reguli de baza atunci cand merg cu copiii in masina.

Pentru ca nu sunt respectate reguli simple si de baza, precum trasportarea copiilor in scaune auto special adaptate grupei de varsta si purtarea centurii de siguranta pentru copiii mai mari, Romania se claseaza pe primul loc din Europa, la numarul de copii morti in accidente rutiere.

Romania are cei mai mult copii morti in accidente rutiere

Cel mai recet caz care a readus in atentia publicului nevoia de siguranta in masina, este un accident rutier cu victime in care niciunul din cei 2 copii implicati in accident nu purta centura de siguranta. Din aceasta cauza, in urma impactului, copiii au fist aruncati din masina la 6-7 metri de locul accidentului.

In cazul acestui accident, Daniel Vasile, purtator de cuvant al Instectoratului pentru Sitatii de Urgenta Bucuresti a declarat pentru Digi24: „Se aflau pe bancheta din spate au fost aruncati si au fost gasiti la 6-7 metri de locul impactului. Unul dintre ei, in varsta de 7 ani, nu a spuravietuit. Celelalt e grav ranit”.

copii morti in accidente rutiere

In aceeasi masura, medicul Emil Gatej, doctor in siguranta rutiera, a declarat tot pentru Digi24: „Nu s-ar fi ajuns la aceste lucruri daca ar fi fost ancorati, daca ar fi purtat macar centura de siguranta, nu mai vorbesc de dispozitive speciale (nr. scaune auto adaptate grupei de varsta)” […] Nu isi dau seama de pericolele care ii pasc la orice pas atunci cand vorbim de circulatul pe drumurile publice.”

Cifrele la nivel European

Concluziile unui studiu efectuat de Consiliul European pentru Siguranta Transportului arata ca peste 8.000 de copii au murit in accidente rutiere priduse in Europa in ultimii ani. Mai bine de jumatate dintre acestia se aflau in autoturisme, restul fiind pietoni sau biciclisti.

Sursa: Digi24
Foto: 123rf.com
Video: Digi24


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau