Tichete de creșă 2023. Cine le poate primi și cât valorează

Părinții care se află în concediu de creștere a copilului și vor să se întoarcă mai repede la muncă, pot beneficia de un ajutor financiar sub forma unor tichete valorice cu care pot achita creșa.

Autoritățile au găsit o soluție pentru a încuraja românii care se află în concediu de creștere a copilului să revină mai repede la locul de muncă. Cu ajutorul tichetelor de creșă, părinții pot plăti servicii de specialitate pentru supravegherea și dezvoltarea copilului, notează observatornews.ro.

Tichete de creșă 2023. Cine le poate primi și cât valorează

În acest an, valoarea tichetului de creșă cu 30 de lei, ajungând de la 570 de lei, la 600. Iar autoritățile au stabilit ca valoarea unui astfel de tichet să rămână constantă cel puțin până în această toamnă. Apoi, ulterior se va lua în calcul o posibilă discuție despre o eventuală creștere a valorii.

Care sunt condițiile de  acordare ale tichetelor de creșă în 2023

Tichetele de creşă se acordă, în fiecare lună, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Mamele aflate în concediu de creștere a copilului își vor putea suplimenta veniturile lucrând ca bone

Tichetele de creșă pot fi folosite doar la creşele sau entităţile asimilate acestora, cu care unităţile emitente au încheiate contracte de prestări de servicii. Tichetele se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui căruia i-a fost încredințat copilul pentru creștere și educare, pe baza livretului de familie.

De aceste tichete nu pot beneficia asistenții maternali profesioniști sau persoanele la care este găzduit acesta şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Ce acte sunt necesare pentru obținerea tichetelor de creșă în 2023

Dosarul necesar obținerii tichetelor de creșă trebuie să conțină o cerere tip, un act doveditor eliberat de creşa la care este înscris copilul, o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că celălalt părinte sau tutore legal nu beneficiază deja de aceste tichete, o altă declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că celălalt părinte sau tutore legal nu beneficiază de concediu şi indemnizaţie creştere a copilului, o copie după certificatul de naştere al copilului şi, eventual, alte documente solicitate de angajator.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri