Top 3 condimente pentru imunitate

Dau un gust bun mâncărurilor tale, dar adevăratele minuni le fac pentru sănătatea ta. Uite ce condimente te ajută să întărești imunitatea și să ții o mulțime de boli departe.

Turmenic

Curcumina din turmenic (crucuma, șofran indian), cea care îi conferă culoarea galbenă, are o impresionantă listă de proprietăți: este anti-inflamatorie, antioxidant, antibacteriană, detoxifică organismul și face minuni pentru sistemul digestiv. Cercetările arată că turmenicul ajută la prevenirea unor boli precum Alzheimer, artrită, astm, boli inflamatorii digestive. În plus, turmenicul conține și importante cantități de vitamine din complexul B, magneziu, fier și potasiu, toate importante pentru sănătate și întârirea imunității.

Ghimbir

În Asia este considerat condiment-medicament pentru puterile sale antioxidante, antiinflamatorii și antimicrobiene. Purificator, tonifiant și calmant, ghimbirul stimulează microcirculația. Este foarte bogat în magneziu, calciu, fier și cupru, ce favorizează formarea colagenului. Ghimbirul stimulează digestia și te scapă de crampele menstruale și balonare. În plus, face minuni în tratamentele de frumusește.condimente imunitate

Usturoiul

Romanii cultivau acest condiment-medicament în toate teritoriile cucerite, căci ei descoperiseră puterile miraculoase ale usuroiului, care conține peste 200 de tipuri de ingrediente biologic active, dintre care cel mai mai important este alicina, o substanță cu un puternic efect antibiotic și care scade tensiunea arterială, împiedică formarea cheagurilor de sânge și menține nivelul optim de colesterol. Usturoiul este bogat în seleniu și alte minerale esențiale pentru organism.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin