Umidificatorul te ajută să previi alergiile

Odată cu mult așteptata primăvară sosesc și nedoritele alergii. Studiile arată că în fiecare primăvară milioane de persoane suferă din cauza rinitelor alergice sau a astmului. Un umidificator potrivit te ajută să previi apariția unei astfel de alergii.

Primăvara este anotimpul când natura revine la viață, soarele ne mângâie blând și ne îmbie la plimbări lungi prin parc alături de cei mici. Pentru cei sensibili, primăvara poate fi și un motiv de îngrijorare din cauza riscului apariției unei alergii nedorite, care se manifestă prin înroșirea ochilor, secreții nazale, lăcrimarea incontrolabilă și inflamarea gâtului. Nu trebuie să îți faci griji însă, o igienă atentă (evită mucegaiul!) și asigurarea unui nivel optim de umiditate cu ajutorul unui umidificator în camera bebelușului tău te pot ajuta să previi astfel de afecțiuni.

De ce este necesar un umidificator

Este bine să știi că organismul nostru funcționează în condiții optime atunci când nivelul umidității este cuprins între 45 – 60%. Din păcate, de cele mai multe ori nu ne dăm seama că aerul este uscat, iar acest lucru poate avea consecinţe negative asupra sănătăţii noastre pe termen lung. Primele persoane afectate de aerul uscat sunt copiii mici, al caror sistem respirator este încă fragil.

Umidificatoarele asigură un nivel optim de umiditate și cu ajutorul lor ai siguranţa că bebeluşul tău respiră fără probleme întreaga noapte, evitând totodată apariţia infecţiilor respiratorii şi a răcelilor. Spre deosebire de celelalte surse de umezeală (hainele ude, aburii, aerisirea precară), umidificatorul are un sistem de vapori reci şi foarte fini care nu duc la formarea de igrasie sau de mucegai. Poziţionat corespunzător şi reglat în funcţie de dimensiunea camerei, el va acorda necesarul de confort.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate