Un adolescent a murit după ce a mâncat o prăjitură. Ce conținea desertul

Un adolescent a murit după ce a mâncat o prăjitură și părinții săi vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la tragedia prin care au trecut.

Max McKenzie a murit după ce a intrat în șoc anafilactic. Băiatul, în vârstă de 15 ani, nu avea probleme de sănătate majore, dar avea alergie la nuci, afecțiune despre care părinții știau.

Într-o zi, Max s-a dus în vizită la bunica lui și femeia l-a servit cu o prăjitură cu mere. El s-a înfruptat din desert, iar apoi a suferit șocul anafilactic, neștiind că existau urme de nucă în prăjitură. Cu toate că și-a injectat un medicament cu adrenalină, starea tânărului s-a agravat rapid și a fost transportat de urgență la spital.

Calvarul unei mame ai căror copii sunt alergici la mâncare și apă. „Nu există nicio explicație pentru asta!'

Băiatul a stat 13 zile la terapie intensivă, dar apoi, organismul lui a cedat și medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Tamara și Ben McKenzie, mama și tatăl lui Max, au făcut publică povestea lui pentru a atenționa și alți părinți cu privire la alergiile la alimente care pot aduce moartea. Familia lui încearcă acum să crească gradul de conștientiare cu privire la modul în care oamenii se pot ajuta și sprijini când apar cazurile de anafilaxie.

„Se trezea la ora șase în fiecare dimineață și era dornic să facă tot ce era în program pentru ziua respectivă. Era foaret activ. Max nu a fost niciodată nevoit să meargă la spital din cauza problemei sale. Dar nu știi niciodată ce reacție poate avea, cât de puternică va fi dacă se declanșează. Și nici cât de mare este riscul de moarte' – a spus tatăl lui, care este și medic la Urgențe.

Oamenii cu alergii vor spune că nu le e bine, că se simt ciudat, că simt mâncărimi în zona gurii și că au senzația că li se micșorează gâtul și încep să rămână fără aer. Injecția de urgență este importantp, dar nu tratează problema. Mersul la medic este la fel de important, pentru că poate fi nevoie de mai multe injecții' – a mai precizat tatăl băiatului.

Părinții ăncearcă acum să facă tot posibilul pentru a preveni astfel de tragedii în vitor.

„Vrem ca Max să fie pomenit și moartea lui să nu fi fost în zadar. Și vrem să ne asigurăm că ceva bun vine din tragedia noastră. Știm că și-ar dori acest lucru', a adăugat mama Tamara.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri