Un adolescent a murit în urma unei provocări pe TikTok. Copilul a înghițit zeci de pastile pentru alergii

Un adolescent a murit din cauza unei supradoze de pastile pentru alergii. El le luase le-a luat în timpul unei provocări virale pe TikTok.

Jacob Stevens (13 ani), din Ohio, a înghițit o cantitate mare de pastile antihistaminice, pentru alergii, în timpul unui live cu prietenii săi, care-l priveau îngroziți cum începe să aibă convulsii.

Provocarea „Benadryl Challenge' îi îndeamnă pe adolescenți să înghită până la 14 pastile pentru a avea halucinații și apoi postează videoclipuri cu experiența lor pe rețelele de socializare.

Jacob a fost dus de urgență la spital, dar corpul său a început să cedeze. Familia a decis să-l deconecteze de la aparte șase zile mai târziu, după ce funcțiile sale cerebrale au încetat.

O fată de 12 ani a murit după ce a acceptat o provocare virală, periculoasă, pe TikTok

Tatăl adolescentului, Justin, a declarat pentru ABC 6 că acum este dedicat atenționării părinților și adolescenților cu privire la pericolele existente pe rețelele sociale și a distribuit în mediul online o fotografie cu Jacob aflat pe patul de spital și conectat la aparate, pentru a-i sensibiliza pe oameni.

„A fost prea mult pentru corpul lui. Nu exista nicio o reacție a creierului, nu a fost nimic acolo. Au spus că îl putem ține pe ventilație, că ar putea să stea întins acolo . Dar nu va deschide niciodată ochii, nu va respira, nu va zâmbi, nu va merge sau vorbi.' – a spus familia îndurerată.

Tatăl băiatului a spus că a fost „cea mai proastă zi din viața lui' când doctorul l-a anunțat despre starea gravă a fiului său.

Justin l-a descris pe băiat ca fiind un copil grijuliu, mereu vesel.

„Nu conta ce zile grele sau proaste aveam,  nimeni nu mă putea face să zâmbesc. Doar Jacob mă putea face să zâmbesc', și-a amintit Justin cu lacrimi în ochi.

Justin și familia lui au promis să că vor face tot posibilul pentru ca o astfel de tragedie să nu mai întâmple niciodată.

„Voi face tot ce pot pentru a mă asigura că un alt copil nu trece prin asta', a spus bunica lui Jacob, Dianna.

Justin i-a avertizat pe ceilalți părinți să fie conștienți de ceea ce fac copiii lor pe rețelele sociale.

Stați cu ochii pe ce fac ei pe telefon. Vorbiți cu ei despre situație. Vreau să știe toată lumea despre fiul meu' – a mai spus Justin.

Administrația pentru Alimente și Medicamente a emis o declarație în care avertizează părinții asupra pericolelor acestor provocări pe TikTok.

”Luarea unor doze mai mari decât cele recomandate din medicamentul antialergic obișnuit poate duce la probleme grave ale inimii, convulsii, comă sau chiar deces”, au transmis reprezentanții administrației. ”Suntem la curent cu știrile despre adolescenți care ajung în camerele de urgență. Sau care mor după ce acceptă provocarea Benadryl Challenge.”

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri