Un băiat cu o afecțiune genetică rară a devenit viral în mediul online prin postările pe care le face

Fără categorie

Hasbulla Magomedov, un băiat de 18 ani care suferă de o afecțiune genetică rară, denumită „nanism hipofiziar” sau deficit de hormon de creștere, a devenit viral pe internet datorită clipurilor comice pe care le postează pe rețelele de socializare. Persoanele care au această afecțiune sunt mici de statură, dar cu proporții normale ale corpului. Potrivit medicilor, nanismul hipofiziar poate fi tratat dacă este descoperit din timp.

Hasbulla Magomedov a reușit performanța de a aduna peste 400.000 de urmăritori pe Instagram și circa 17.500 pe TikTok cu clipurile pe care le face.

Citește și: Nanismul la copii – semne, cauze, pericole, tratament

Într-unul dintre cele mai vizualizate filmulețe, Hasbulla îl provoacă la un meci de box pe Abdu Rozik, un alt băiat cu nanism hipofiziar.

Uliana Podpalnaya, șefa Asociației Atletice Dwarf din Rusia, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la postările lui Hasbulla care s-au viralizat atât de rapid. Podpalnaya consideră că dacă meciul dintre Hasbulla și Rozik ar avea loc, totul s-ar transforma într-un spectacol de râs „lipsit de etică'.

„Nu este nici o luptă de spectacol. Ei sunt plătiți cu mulți bani, dar este un spectacol pentru a face oamenii să râdă. Nu este nimic serios în asta, nu este sport. Nu este etic, este greșit din punctul meu de vedere', a spus ea, potrivit presei internaționale.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din