Un băiat de 14 ani, din Bistrița-Năsăud, s-a sinucis în urma unei provocări pe TikTok

Un băiat, în vârstă de 14 ani, elev șa Școala gimnazială nr. 1 din municipiul Bistrița, a murit după ce a răspuns unei provocări pe rețeaua de socializare TikTok. Copilul a fost găsit spânzurat în locuința familiei sale.

Potrivit autorităților, elevul de clas a VIII-a era singur la părinți, nu avea probleme de comportament și avea rezultate bune la învățătură.

Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok.

Copil singur la părinţi, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective', a declarat inspectorul şcolar general al judeţului (ISJ), Aurelia Dan, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: Un băiat cu o afecțiune genetică rară a devenit viral în mediul online prin postările pe care le face

ISJ a cerut ajutorul Poliției pentru demararea de urgență a unei campanii de conștientizare, în rândul părinților și al elevilor, cu pprivire la pericolele din mediul online.

La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc', a mai precizat Aurelia Dan.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri