Un băiat s-a întors acasă cu simptome asemănătoare gripei, iar patru zile mai târziu a murit

Fără categorie

Un adolescent care visa să devină muzician a murit la patru zile după ce a venit acasă de la școală, plângându-se de simptome asemănătoare gripei.

Seán Hughes era renumit ca interpret local și era cunoscut sub numele de scenă Lil Red, cântând pe diverse scene, inclusiv pe Stadionul Aviva și pe Croke Park. Într-o zi, tânărul a venit acasă de la școală cu simptome asemănătoare gripei și a fost dus la medicul de familie.

„Era un tânăr sănătos, fără probleme de sănătate!”

I s-au prescris antibiotice, dar a doua zi s-a simțit și mai rău, așa că a fost transportat de urgență la spitalul din Dublin. În mod tragic, a murit la patru zile după ce s-a plâns pentru prima dată că se simte rău. O anchetă a constatat ulterior că cauza morții lui a fost sepsis.

Tatăl său Joe, a declarat pentru Irish Times:

„Avea doar 15 ani și era un tânăr sănătos, fără probleme de sănătate de care să știm. De la o vârstă foarte fragedă a început să facă lucruri mărețe, deoarece era cântăreț, animator, comedian și cel mai bun prieten pentru toți cei care au avut plăcerea de a-l cunoaște.

Medicii din spital au fost nedumeriți, deoarece nu aveau absolut nicio idee despre ce era în neregulă cu Seán. Un medic ne-a spus că, dacă va supraviețui, creierul i-ar fi afectat din cauza lipsei de oxigen.

Nu auzisem niciodată de sepsis înainte de asta. Nu am fost informați despre acest ucigaș tăcut tăcut care a furat viața fiului nostru. În niciun moment termenul de sepsis nu a fost menționat nici soției, nici mie de către medicul de familie, paramedicii sau de alți doctorii” – a spus bărbatul.

Ce este sepsisul?

Sepsisul este o afecțiune care pune viața în pericol și ce o face și mai gravă este că simptomele ei pot fi greu de detectat. Sepsisul, cunoscut și sub denumirea de septicemie, apare atunci când „sistemul imunitar reacționează exagerat la o infecție și începe să deterioreze țesuturile și organele proprii ale corpului', precizează NHS, potrivit Mirror.

O fată de 13 ani a murit răpusă de „ucigașul ascuns'

Dacă sepsisul este lăsat să progreseze, acesta poate afecta plămânii, rinichii, ficatul și alte organe și poate fi fatal. De aceea este atât de important să fii conștient de unele dintre simptomele mai „tăcute' care pot apărea. În unele cazuri, dacă cineva a dezvoltat sepsis sever sau întră în șoc sepsis, tensiunea arterială poate scădea foarte mult. Acest lucru poate cauza dificultăți de a sta în picioare, senzație de amețeală sau leșin.

Simptome de sepsis

Sepsisul poate avea multe simptome, multe dintre acestea fiind asemănătoare și altor afecțiuni, cum ar fi gripa sau infecțiile toracice. Unele dintre celelalte simptome comune ale sepsisului, conform NHS, sunt:

  • stare generală de slăbiciune
  • frisoane
  • o frecvență rapidă a inimii și a respirației
  • tensiune arterială scăzută
  • o schimbare a stării mentale, cum ar fi confuzia sau dezorientarea
  • diaree
  • greață sau vărsături

Foto – capturi Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din