Un băiețel a murit după ce mâncat paste la creșă

Un băiețel a murit prin sufocare după ce a fost hrănit la creșă cu paste cu sos bolognese.

Tragedia a avut loc la doar patru săptămâni după ce micuțul în vârstă de nouă luni, pe nume Oliver Steeper, a început să meargă la creșa Jelly Beans Day Nursery din Ashford, Kent, Marea Britanie.

Lucrătoarea de la creșă Loetta Collins, care era responsabilă pentru îngrijirea lui Oliver și care își începuse slujba acolo de doar câteva săptămâni, a mărturisit că nu era o practică obișnuită pentru ca o persoană să hrănească mai mulți bebeluși simultan, dar totuși s-a întâmplat asta.

Deși nu Collins a fost cea care l-a hrănit pe Oliver când acesta a început să se sufoce, ea spune că s-a asigurat ca mâncarea să fie „tocată fin' și ea era considerată „persoana cheie' pentru a avea grijă de copil.

Părinții lui Oliver informaseră anterior creșa că fiul lor era obișnuit să mănânce doar piure acasă și nu credeau că este gata să mestece alimente solide. Collins a povestit discuțiile cu mama lui Oliver, Zoe Steeper, cu privire la pregătirea meselor fiului ei înainte de începerea acestuia la creșă, relatează Mirror.

„Am întrebat-o: „Cum i-ar plăcea?' Ea a spus: „Tăiată mărunt', se arată în ancheta. Se înțelege că mâncarea preparată de bucătari ar fi fost de obicei tăiată de personalul creșei pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărui copil, potrivit informațiilor din anchetă.

Citește și – Un băiat ajuns în stare gravă la spital după ce s-a înecat cu mâncare la școală va fi deconectat de la aparate

Părinții lui Oliver „presupuseseră” că mesele lui vor fi pregătite conform cerințelor lor de personal. Cu toate acestea, când a fost întrebată dacă intenția a fost vreodată de a face piure din mâncarea lui Oliver, Loetta Collins a răspuns ferm „Nu”.

În ziua în care Oliver s-a înecat cu pastele penne și sos bolognese, Collins avusese grijă să taie preparatele mărunt înainte ca un alt membru al personalului să o preia să-l hrănească pe băiat.

„Prânzul întârzia pentru că toți eram foarte ocupați. Am petrecut mult timp tăindu-i mâncarea și amestecând-o până când am fost mulțumită de rezultat. Îmi fac griji pentru astfel de lucruri' – a explicat îngrijitoarea.

Ca răspuns la întrebarea dacă era normal ca personalul să hrănească patru copii simultan, ea a spus: „Nu chiar'. Lucrătoarea de la grădiniță a povestit momentul în care și-a dat seama că ceva nu era în regulă cu Oliver când „a scos un sunet de parcă ar fi vrut să plângă, dar nu a început să plângă'. Pregătită pentru a-i acorda primul ajutor ea a recunoscut instantaneu semnele de sufocare și a încercat să-l lovească pe spate pentru a disloca obstrucția.

Managerul creșei a intervenit pentru a ajuta și, urmând îndrumările celor de la apelul de urgență, au început resuscitarea, a aflat ancheta. Oliver a fost dus rapid la spital, dar șase zile mai târziu a murit.

Creșa Jelly Beans Day Nursery a fost declarată închisă după incident. Ancheta este în curs de desfășurare și va dura două săptămâni.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton