Un băiețel a murit la două zile după ce a ajuns la spital cu temperatură. Ce afecțiune gravă s-a ascuns în spatele simptomului de febră

Doi părinți și-au pierdut băiețelul de doar un an, la două zile după ce l-au dus la spital cu o temperatură.

Caroline Winn și Neil Plenderleith, ambii în vârstă de 44 de ani, au început să-și facă griji după ce au observat că băiețelul lor, Sonny Plenderleith, are febră. După ce a fost controlat de un medic de familie, cuplului din Glasgow i s-a spus să-l ducă pe tânăr la Urgențe pentru a verifica dacă există o infecție virală. În timp ce aștepta să intre la consult, temperatura lui Sonny părea să revină la normal, iar medicii i-au spus că ar putea avea o infecție a tractului respirator.

Citește și – O fetiță care refuza să mănânce și avea febră a fost diagnosticată cu leucemie

În următoarea noapte, părinții au observat că Sonny a făcut din nou febră, așadar l-au dus rapid la spital, unde medicii l-au transferat direct în unitatea de terapie intensivă pediatrică de la Spitalul de Copii din Glasgow.

El a fost tratat pentru boala pneumococică cauzată de bacteria streptococcus pneumoniae, care poate varia în gravitate de la infecții ale urechii și sinusurilor până la pneumonie și infecții ale sângelui. În formele sale cele mai severe, poate provoca sepsis. Din păcate, la două zile după ce a fost internat în spital, Sonny a murit când infecția s-a extins la creier provocând edem cerebral.

Citește și – Ce diagnostic a primit un băiețel care a început brusc să nu mai aibă poftă de mâncare

Părinții au decis să doneze organele copilului în speranța că vor putea, astfel, ajuta alte persoane.

„Nu cred că am înțeles cu adevărat ce s-a întâmplat. Nu cred că ne vom împăca vreodată cu asta. Când se întâmplă așa ceva, trebuie să te gândești la cum îi poți ajuta pe alții care trec prin ce ai trecut tu. De aceea am decis să-i donăm organele.

Sperăm că, prin pierderea noastră, ca, pe de altă parte, viața altcuiva va fi salvată. Și asta ne liniștește. E tragic pentru noi, însă este reconfortant să știm că viața altcuiva poate fi schimbată în bine.' – a spus mama îndoiliată a băiatului, citată de Mirror.

Femeia a ținut să mulțumească personalului medical care l-a îngrijit pe băiețel.

Nu am cuvinte pentru a descrie grija și dragostea de care au dat dovadă. Au făcut totul pentru el. Îmi pot da seama cât de devastați au fost. Cred că rata mortalității în secția de terapie intensivă este de doar 2%. Atât de multă grijă au pentru pacienții lor' – a mai precizat Caroline.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri