Un băiețel a murit și sora lui se află în stare gravă. Cu ce îi hrănea mama

Băiețelul de cinci ani din localitatea Mitoc, Republica Moldova, s-a stins din viață, iar sora lui se află la Terapie Intensivă după ce au ajuns la spital în stare gravă din cauza unei intoxicații.

Băiețelul a murit după ce mama l-a hrănit cu lapte amestecat cu iaurt şi diluat cu apă din fântână.

Medicii susțin că mama și-ar fi hrănit copiii cu iaurt, dar pentru că nu au încă o concluzie clară, aceștia evită să spună cauza exactă a intoxicației.

Băiatul ar fi fost dus la spital în stare de agonie și în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, micuțul nu a mai avut nicio șansă.

La scurt timp și sora lui a ajuns la spital. Fetița a fost salvată și transferată în secția pediatrie. Medicii nu exclud că o cauză a intoxicației ar fi apa cu care mama pregătea laptele.

„După examinarea clinică a copilului, s-a presupus o intoxicaţie de etiologie necunoscută, dar posibil cu nitraţi din apa de la robinet cu care pregătea cu laptele de vacă și iaurt. La vârsta de cinci luni trebuie să mănânce laptele mamei. Dacă nu este laptele mamei, este amestec care înlocuiește laptele mamei. Nicidecum iaurtul”, a spus Valentina Brătescu, medic.

Sugarii, hrăniți cu lapte amestecat cu iaurt şi diluat cu apă din fântână

Mătușa mamei spune că aceasta obişnuia să hrănească sugarii cu lapte amestecat cu iaurt şi diluat cu apă din fântână.

„Amestecam cu apă să nu fie gras și cu ceai. Și iaurt ca să fie să fie sătul! Cu iaurt de vreo săptămână avem de când i-am dat”, a spus mătuşa.

Familia pare să fie urmărită de tragedii, anul trecut, a murit şi băiatul de șase ani care era bolnav de pneumonie. Din acest motiv, autoritățile au demarat o anchetă.

„Dacă se va constata că cauza dată este o infracțiune, atunci organul de urmărire penală va demara o anchetă pe cauza dată”, a precizat Diana maxim, ofițer de presă IP Orhei, citat de publika.md.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie