Un bărbat din Hațeg și-a izolat familia și și-a obligat copiii să urmeze învățături biblice

Un bărbat este pe cale să fie decăzut din drepturile părintești pentru comportamentul pe care-l are față de copii.

Bărbatul și-a obligat familia să stea izolată în casă, fără a avea acces la școală, fără internet, medicamente sau socializare cu alți oameni și i-a obligat să citească diverse învățături biblice.

Acum, mama și copiii sunt în grija Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, iar tatăl este sub control judiciar.

Cazul a ieșit la iveală când vecinii au observat că există o familie cu doi copii, de 5 și, respectiv, 9 ani, dar aceștia nu sunt lăsați să meargă la școală.

Părinții unui copil român decedat în Italia, despăgubiți la opt ani după moartea singurului fiu

Tatăl lor, un bărbat în vârstă de 34 de ani îi obligă să stea în casă, izolați de lume și să respecte anumite reguli și învățături din Biblie.

Faţă de bărbatul de 34 de a fost dispusă măsura controlului judiciar, poliţiştii continuând cercetările în acest caz, atât pentru lipsire de libertate în mod ilegal, cât şi pentru împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu.” –  a declarat Bogdan Niţu – comisar şef IPJ Hunedoara, potrivit Observator.

„Paturile erau improvizate cu cartoane”

Individul nu acceptă să-și vadă copiii că se joacă cu alți minori deoarece spune că acest lucru i-ar putea influența în mod negativ.

Autoritățile au găsit copiii în condiții îngrozitoare.

„Cei patru locuiesc într-o singură cameră a apartamentului cu două camere, în care se află două paturi și o canapea, paturile fiind improvizate cu cartoane. Camera o încălzeau cu un radiator electric, celălalt dormitor fiind folosit ca depozit pentru alimente. Pe toate geamurile apartamentului există lipit un autocolant mat care împiedică vederea în exterior. Apartamentul nu are apă caldă, iar când făceau baie, încălzeau apă pe aragaz.

„Vom propune şi decăderea din drepturile părinteşti”

Cei doi copii și mam au fost duși într-un centru maternal.

„În prezent copii au fost evaluaţi din punct de vedere psihologică. Sunt în procedură de evaluare detaliată a stării de sănătate. Băieţelul este înscris deja în clasa 0 într-o formă de învăţământ şi în funcţie de cum se comportă, pe baza evaluării detaliate, vom propune şi decăderea din drepturile părinteşti.'  – a spus Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara.

Vecinii sunt și ei uluiți de comportamentul bărbatului: Nu e ceva normal. Trăim totuşi în secolul în care trăim. Nu suntem chiar animale.'

Momentan, autoritățile desfășoară o anchetă penală în acest caz.

Foto – captură video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri