Un bebeluș a fost găsit într-un sac, într-o groapă de gunoi din Oravița

Caz șocant în Caraș-Severin. Un bebeluș a fost găsit într-o pungă, aruncat la o groapă de gunoi în Oravița.

Trupul neînsuflețit al copilului a fost descoperit de un bărbat care a anunțat Poliția. Bărbatul respectiv, care era angajat la Salubritate, a găsit bebelușul în vârstă de doar câteva zile într-un sac de plastic, aruncat printre deșeuri.

„Ce mamă poate fi? „

Vine colegul şi-mi spune: Este un copil… avem un copil. N-am înţeles, unde este? Într-un sac. Ne-am dus, am deşertat sacul şi am găsit copilul într-un sac menajer negru, învelit într-o perdea. Nu îmi pot imagina să dai naştere unui copil şi să-l arunci într-un sac de gunoi. Ce mamă poate fi? Chiar dacă l-ar fi născut mort, nu mi se pare normal să-l arunci într-un tomberon.' – a spus un alt angajat de la salubritate, coleg cu cel care a găsit copilul.

Citește și: Un bebeluș a ajuns de urgență la spital după ce părinții au încercat să-l boteze. Ce se afla în cristelniță în loc de apa sfințită

Corpul copilului a fost dus la Institutul de Medicină legală pentru efectuarea necropsiei.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz și urmează să fie stabilite circumstanțele tragediei, dar și cine sunt părinții bebelușului.

„În continuarea cercetărilor efectuate în legătură cu cazul bebelușului găsit decedat, la o groapă de gunoi din orașul Oravița, a fost efectuată necropsia cadavrului, iar cauza decesului urmează a fi stabilită cu exactitate în urma rezultatelor analizelor de laborator și a examenului histopatologic. Momentan cercetările sunt în curs de desfășurare.

Dacă cetățenii dețin orice fel de date sau informații care ar putea ajuta la soluționarea cazului, îi rugăm să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112', au transmis reprezentanții IPJ Caraș-Severin, potrivit Observator.

Până în momentul de față, anchetatorii au reușit să stabilească doar că este vorba despre o fetiță care nu poate avea mai mult de câteva zile de viață. În plus, autoritățile au mai stabilit că sacul de plastic în care se afla trupul neînsuflețit al copilului fusese aruncat într-un tomberon din oraș, iar mai apoi mașina de salubritate l-a transportat la groapa de gunoi, împreună cu celelalte deșeuri.

Ce pedeapsă riscă părinții, dacă vor fi găsiți

În cazul în care părinții copilului mort vor putea fi identificați de autorități, ei vor fi supusși unei expertize psihiatrice. Mama va fi examinată pentru a se stabili dacă era sau nu într-o stare de tulburare când a născut. Dacă se stabilește că mama a comis fapt într-o astfel de stare, ea poate primi o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare. În situația în care anchetatorii vor stabili că mama a comis fapt în timp ce se afla în deplinătatea facultățișor mintale, pedeapsa poate ajunge la până la 25 de ani de închisoare.

Foto: cpatură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri