Un bebeluș a murit după ce mama sa a adormit în timp ce îl alăpta

Tragedie de nedescris în sânul unei familii din Italia. Un nou-născut a murit după ce mama lui a adormit în timp ce îl alăpta și l-a zdrobit cu trupul ei.

Incidentul a avut loc în secția de ginecologie a spitalul Roman Pertini. Potrivit regulilor din spital, personalul de acolo ar fi trebuit să se asigure că bebelușul este pus în pătuț după hrănire.

După ce a născut, mama copilului, o femeie de treizeci de ani, a cerut să mai stea câteva minute cu bebelușul după ce l-a alăptat, notează La Stampa. În tura de noapte, o asistentă a găsit copilul fără suflare, lângă mama sa. Din păcate, copilul nu a mai fi putut resuscitat.

Un bebeluș a murit după ce a fost sufocat accidental de mama sa

Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz.

„Împărţirea patului cu nou-născutul este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru moartea subită a sugarilor (de la 0 la 12 luni). În acest sens, Academia Americană de Pediatrie recomandă un mediu sigur pentru somnul nou-născutului, pentru a reduce pericolele.

Concret, recomandările sunt următoarele: copilul trebuie culcat pe spate, folosind o suprafață de odihnă solidă și neînclinată, împărțind camera cu părinții, dar nu și patul. Prin urmare, este indicat pentru primele șase luni ca nou-născuții să doarmă în camera părinților, lângă patul lor. Dar pe o suprafață separată potrivită vârstei și mărimii copilului'.

„Părinții trebuie să evite astfel de tragedii!”

Înţelegem nevoia sau alegerea părintească de a împărți patul cu copilul. Totuși, pe baza datelor disponibile, nu este recomandată în niciun caz această practică.

Împărțirea patului se poate întâmpla involuntar dacă părinții adorm în timp ce hrănesc copilul, sau în momente de oboseală deosebită. În special la copiii cu vârsta sub 4 luni este esențial ca părinții să fie extrem de vigilenți pentru a evita astfel de tragedii.' – au transmis autorităţile.

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri