Un bebeluș „gigant” s-a născut în Brazilia. A devenit cel mai mare nou-născut din Statul Amazonas

La jumătatea lunii ianuarie, în Spitalul Padre Colombo, din orașul Parintins, s-a născut cel mai mare bebeluș din Brazilia.

Copilul, pe nume Angerson, a venit pe lume miercuri, 18 ianuarie, la ora 11:27. Copilul a fost născut prin cezariană și a avut 7,238 kg și 59 cm lungime. Starea sa de sănătate este bună, dar încă se află sub monitorizarea medicilor.

Mama, șocată când și-a văzut copilul

Mama lui Angerson are 27 de ani și mai are cinci copii. Femeia a fost complet surprinsă de mărimea bebelușului gigant, dar s-a declarat extrem de fericită că l-a adus pe lume. Ea s-a dus pe 17 ianuarie la un control medical și a rămas în spital pentru a naște. Femeia era în a 40-a săptămână de sarcină.

Un bebeluș a murit după ce mama sa a adormit în timp ce îl alăpta

„Nu mă așteptam la o așa surpriză, credeam că vor fi 4 kilograme, dar s-au dovedit a fi 7 kilograme. Vreau să mulțumesc echipei de la Spitalul Padre Colombo, care îmi dă putere și mă tratează foarte bine, de când am venit aici. Dacă n-ar fi fost ei, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine. Așa că mulțumesc fiecăruia în parte”, a declarat mama copilului, potrivit presei străine.

Bebelușul se află sub monitorizare medicală

Medicii au fost și ei luați prin surprindere de mărimea copilului. Chiar dacă s-a născut supraponderal, cadrele medicale au stabilit că băiețelul este sănătos.

O gravidă a fost lăsată să aștepte într-un spital din Buftea ore în șir până când fătul i-a murit în pântec

Primește asistență intensivă din partea echipei de neonatologie. Suntem doar fericiți, mulțumiți și recunoscători că totul merge bine în acest caz, în această situație care ne-a surprins și pe noi, pentru că ne imaginam un bebeluș cântărind în jur de 6 kilograme, la ecografie, dar chiar a depășit acea așteptare”, a declarat medicul obstetrician Artemisia Pessoa.

Bebelușul fost declarat cel mai mare nou-născut din Amazonas

După nașterea lui Angerson, reprezentanții Departamentului de Stat pentru Sănătate au declarat că băiatul este cel mai mare bebeluș născut vreodată în Amazonas.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri