Un copil a ajuns la spital după ce a mâncat un hamburger. Ce au descoperit medicii în gâtul copilului

Un copil a ajuns la spital după ce a mâncat un hamburger. Medicii de la departamentul Urgențe trag un semnal de alarmă cu privire la un instrument folosit adesea la grătar, după ce a văzut un băiețel de patru ani care a fost la un pas de moarte din cauza acestuia.

Medicul american, cunoscut în online sub numele de Dr Beachgem, a spus că se ferește de periile din sârmă pentru grătar, deoarece perii de metal pot cădea și ajunge în mâncare.

Medicul a tratat un copil mic cu dureri severe de ureche și cu febră, care a refuzat să mai mănânce și să bea și în cazul căruia au fost nevoie de 10 zile de analize și scanări până când medicii să descopere că avea un fir de la perie înfipt în gât.

Un copil, de doi ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a înghițit o baterie tip pastilă

Băiatul a fost operat de urgență și s-a recuperat complet. Dar medicul avertizează ca grătarul să nu fie curățat cu peria de sârmă, deoarece firele metalice ale acesteia pot provoca chiar și obstrucții intestinale și perforații dacă sunt înghițite accidental.

Copilul mânca la un grătar când a început deodată să acuze dureri mari la o ureche. A fost dus la camera de urgență unde i s-a făcut un test de ureche care arăta complet normal. Așa că părinților li s-a spus să-i dea ibuprofen și să meargă la un specialist ORL dacă durerea nu trece.

@beachgem10 One of my most interesting cases has a lesson that could save your life! #case #medicine #interesting #summer #ent ♬ original sound – Beachgem10

„Câteva zile mai târziu am mers și am văzut ORL. Au făcut un examen complet și din nou nu există nimic', a spus dr. Beachgem, citat de Daily Mail.

„Nu aveam idee ce se întâmplă cu el'

Familia i-a dat copilului ibuprofen și i-a pus picături analgezice în urechi înainte de a merge din nou la camera de urgență, deoarece durerea nu se diminua.

După mai mult de o săptămână de teste și scanăr, băiatul a fost dus la camera de urgență la 4:30 dimineața, unde l-a văzut pe Dr. Beachgem.

„Avea ceva febră și nu voia să mănânce și să bea. Nu aveam idee ce se întâmplă cu el', a spus ea.

„Examenul urechii lui a fost total normal și încă se plângea de dureri de ureche. La examenul gâtului, era o umflătură mică în zona amigdalelor, în partea dreaptă. Și un pic de sensibilitate pe gât, tot pe partea dreaptă.”

Doctorul a spus că au făcut „o mulțime de analize' și toate testele la care s-au putut gândi înainte ca o scanare CT să dezvăluie problema.

„Avea un fir metalic de aproximativ 2 cm care a fost introdus în țesuturiledin spatele amigdalitelor, din dreapta, și a început să dezvolte un abces în jurul lui', a spus ea.

„A mâncat un hamburger când s-a întâmplat asta, așa că un fir metalic de pe peria pentru grătar s-au blocat în hamburger, iar când a înghițit hamburgerul s-a blocat în țesuturile moi.

Nu folosiți perii de grătar cu fire metalice.”

Dr. Beachgem a explicat că ar fi simțit dureri în ureche, deoarece firul și abcesul se aflau în apropierea trompei lui Eustachio, care leagă urechea de cavitatea nazală și partea din spate a gâtului.

Copilul a fost dus la operație unde i-a fost îndepărtat firul și drenat abcesul.

Durerea i-a dispărut defintiv, i s-au administrat antibiotice și și-a revenit complet.

Nu folosiți perii de grătar cu fire metalice. Nu doar că există riscul ca ele să se blocheze în țesutul moale din gât, dar pot provoca și obstrucții intestinale și perforații în abdomen dacă sunt înghițiți accidental', a avertizat medicul.

Foto – TikTok


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri