Un copil cu viroză a fost respins de la școala online

Unui elev din lasa a II-a, din Timișoara, pe care părinții nu l-au mai lăsat să meargă la școală pentru că avea viroză, i-a fost refuzat accesul la cursurile online. Profesorii care i-au refuzt accesul la școala online și-au justificat decizia spunând că ordinul comun după care funcționează unitățile permit studiul la distanță doar pentru elevii carantinați și care fac parte din grupa de risc.

„Nu am dus copilul la școală prezentând simptome. În momentul de față copilul e acasă cu tratament de viroze. Ieri, copilul a intrat în online, a făcut școală online, azi dimineață la prima oră a fost scoasă de pe classroom de către școală pe motiv că cei cu viroză și răceli să își ia temele de la ceilalți colegi.

Citește și: Transportul elevilor din clasele primare vor fi decontate de stat

Sunt absenți motivați, iar în online participă doar cei care au scutire medicală și recomandare de online doar cei carantinați și izolați. SMS a fost trimis de către doamna învățătoare la îndrumarea doamnei director', a declarat mama copilului în cauză, potrivit Digi 24. 

Se pare că acesta nu este un caz singular. În București, un alt elev răcit a fost exclus de la orele online, din același motiv.

„În cazul meu, a trebuit să stea acasă o perioadă pentru că a fost răcit. Am fost anunțată pe WhatsApp că copiii care nu au probleme de Covid nu pot participa la orele online.

A lipsit câteva zile, apoi s-a revenit cu un mesaj pe WhatsApp în care s-a spus că se pot face cursuri online și pentru elevii care lipsesc din alte motive decât cele legate de COVID', a spus un alt părinte.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri