Un copil de 1 an a murit după ce a înghițit o baterie tip pastilă

Hughie McMahon, un copil în vârstă de un an, a murit după ce a înghițit o baterie tip pastilă, dintr-o jucărie de pluș. Bateria i-a rămas blocată în esofag copilului, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Copilul a găsit bateria într-o jucărie de pluș, fără ca părinții să observe. La scurt timp, micuțului i s-a făcut rău, iar tatăl spu a chemat Salvarea. Copilul a stat internat în spital timp de două zile, conectat la aparate. Când medicii au confirmat că nu mai pot face nimic pentru copil, părinții au decis să-l deconecteze de la aparate.

Este un iad. L-am văzut pe băiatul meu murind. Nu există cuvinte care să descrie atâta durere. Nimeni nu ne-a avertizat despre bateriile acestea tip pastilă. Nici nu știam ce sunt, dar sunt în toate jucăriile. Eram mai îngrijorată de înălbitor, să nu cadă pe scări sau să se lovească cu capul – a spus Christine McDonald (32 de ani), mama copilului, potrivit Daily Mail.

Citește și: Dr. Mihai Craiu: Ce se întâmplă dacă un copil înghite o baterie. Cazul unei fetițe din Anglia

Acidul din baterie îi întrase în sânge și a ajuns la inimă, provocând arsuri iremediabile în țesuturi.

Doctorul a venit la mine însoțit de două asistente. Mi-am dat seama că plângeau. Chirurgul ne-a spus că Hughie a ingerat o baterie tip buton. Se înfipsese în esofag și îi ardea o gaură chiar prin inimă. Au mai văzut ceva asemănător o singură dată. L-am tras pe chirurg deoparte și i-am spus că sunt mama lui Hughie și că trebuie să mi se spună adevărul. Mi-a zis că dacă băiatul meu va supravieţui, va fi o legumă. Asta a fost tot! – a adăugat femeia.

Părinții îndurerați au lansat o petiție de conștientizare a pericolului bateriilor pastilă din jucării.

Ne-au distrus viața și vrem să ne asigurăm că nimeni altcineva nu trece prin ceea ce am trecut noi. Sunt peste tot. Sunt în jucăriile oferite copiilor, în felicitări de naștere și de Crăciun, în periuțe de dinți, pantofi cu lumini, în termometre, în pixuri și ornamente. Orice obiect care sea aprinde sau scoate un sunet conține, cel mai probabil, o baterie tip pastilă – a completat Christine.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri