Un elev a fost violat de două ori în baia unei școli din București. „Era clasa zero!”

Un elev ce studiază la Școala Nicolae Titulescu din București a fost agresat sexual de colegii săi chiar în baia unității de învățământ.

Luni dimineață, părinții revoltați s-au dus la școala din centrul Capitalei pentru a discuta cu directoarea.

Potrivit autorităților, primul caz de viol s-a petrecut în 2022, când băiatul avea opt ani. La momentul respectiv a fost depusă o plângere la secția 4 de Poliție și a fost deschis un dosar penal. Dar dosarul s-a clasat, deoarece agresorul era mult prea mic pentru a fi trasă la răspundere, el având atunci vârsta de 11 ani. Un an mai târziu, în decembrie 2023, același băiat a fost violat în baia școlii, dar de un alt elev.

Informațiile despre acest caz au apărut în spațiul public, iar conducerea școlii Nicolae Titulescu a reacționat precizând că s-au desfășurat anchete interne de către organele abilitate.

Citește și: Detalii îngrozitoare ies la iveală în cazul educatoarei care ar fi abuzat sexual 3 fetițe de grădiniță

Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe si dorinței sincere de a clarifica toate aspectele.

Menționăm că din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, până la concluziile oficiale ale unei anchete, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul traumatizării psiho-emoționale sau excluziunii pentru vreun copil înscris la școala noastră' – a declarat conducerea școlii, potrivit gândul.ro.

Mama copilului abuzat spune că a aflat de primul viol din 2022, la ceva timp după incident.

Citește și – Brașov: Un băiețel de 3 ani, abuzat sexual de propria mamă timp luni la rând. Tatăl obișnuia să filmeze scenele

„A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori! Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero. Noi am aflat la sfârșitul clasei, într-o joi, iar vineri am fost la doamna directoare. S-a întâmplat în toaleta școlii, la parter. Copilul mi-a zis că la toaletă nu era zăvor. După ora de sport s-a dus la toaletă și nu era zăvor. A intrat un băiat acoperit cu glugă și i-a văzut doar ochii” – a transmis mama copilului, pentru Antena 3.

Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației, a declarat că ministerul nu a fost sesizat nici în 2022, nici acum, cu privire la aceste violuri. De asemenea, inspectorul general al ISJ București, Vlad Drinceanu, a precizat că până luni, 4 martie 2024, nu a primit nicio sesizare oficială din partea școlii cu privire la caz.

Cu toate că prima anchetă s-a clasat, al doilea dosar este în continuare în Ancheta Poliției.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri