Un nume de copil, la mare modă acum un secol, a redevenit extrem de popular în zilele noastre

Când vine vorba despre numele viitorului copil, cei mai mulți părinți se gândesc să aleagă ceva la modă, inedit și cu o rezonanță aparte.

Dar sunt unele nume care deși par demodate' rămân în topul preferințelor celor mai mulți proaspeți părinți.

„Numele tind să nu mai fie la modă după o vreme'

Potrivit experților, numele care acum ni se par că nu mai sunt la modă, vor redeveni opțiunile preferate ale părințililor secolul următor.

„Numele tind să nu mai fie la modă după o vreme', spune Sophie, citată de Mirror. „Adesea, acest lucru poate fi măsurat în generații. Numele legate de generația părinților (bunicii bebelușului) sunt de obicei considerate învechite, precum par Brenda și Gary astăzi. Este vorba despre regula celor 100 de ani. Așadar numele generației străbunicilor încep să sune astăzi din nou interesant' – a mai spus ea.

Conform acestei teorii, numele de bebeluși care erau comune în anii 1920, precum Otis, Olive sau Felix atrag din nou atenția astăzi.

Mihai Voropchievici, despre cum influențează prima literă a prenumelui personalitatea copilului

Cu toate acestea, există câteva excepții, adică numele clasice care rămân întotdeauna actuale.

„Nume precum James, Thomas, Henry, George, William și Alexander nu au părăsit niciodată topul celor mai populare nume', a mai explicat expertul. Numele clasice, în special cele regale, tind să dețină o poziție stabilă datorită tradiției, în special numele de băieți.

Otis este un nume de băiat care și-a recăpătat popularitatea în zilele noastre. Dar și Florence, Teodor și Iris.  

Aceste nume par să aibă o rezonanță unică în prezent  pentru că generația care le-a purtat cândva acum nu mai este. Fiecare nouă generație de părinți încearcă să contracareze tendințele numelor părinților și pe ale bunicilor lor.

În zilele noastre, părinții își doresc nume proaspete și moderne, ceea ce înseamnă că nume precum Stephanie, Kieran, Ellen și Tony – nume pe care le au de obicei mamele, tații și bunicii – se demodează. Dar asta înseamnă că ele vor capta din nou atenția oamenilor peste 100 de ani.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri